Εκλογή του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΠΕ κ. Γιάννη Σύρρου στο ΔΣ του DIGITALEUROPE

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βιομηχανίας Ψηφιακής Τεχνολογίας – DIGITALEUROPE για τη διετία 2019-2021, εκλέχθηκε ο κύριος Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας), στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου 2019 στις Βρυξέλλες. Ο DIGITALEUROPE αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο, ο οποίος διαμορφώνει το πανευρωπαϊκό όραμα για την ψηφιακή Ευρώπη προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματιστικό.

H Ευρωπαϊκή Κοινότητα του DIGITALEUROPE προωθεί ένα κανονιστικό περιβάλλον που επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και τους πολίτες να ευημερούν με την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Κοινός στόχος των μελών του είναι η Ευρώπη να αναπτυχθεί, να προσελκύσει και να διατηρήσει τις καλύτερες εταιρείες ψηφιακών ταλέντων και τεχνολογίας στον κόσμο. Μαζί με τα μέλη του ο DIGITALEUROPE διαμορφώνει τις θέσεις της βιομηχανικής πολιτικής σε όλα τα σχετικά νομοθετικά θέματα και συμβάλλει στην ανάπτυξη και εφαρμογή των σχετικών πολιτικών της Ε.Ε. Ο DIGITALEUROPE αντιπροσωπεύει πάνω από 35.000 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται και επενδύουν στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει 67 εταιρείες που είναι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα δραστηριότητας τους, καθώς και 40 εθνικές εμπορικές ενώσεις απ’ όλη την Ευρώπη.

“Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την εκλογή του Γιάννη Σύρρου στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITALEUROPE, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά αλλά και την αφοσίωση του στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εκλογή του είναι ταυτόχρονα μεγάλη τιμή και ευθύνη και για το ΣΕΠΕ, στην προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας. Παράλληλα, αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» στις ψηφιακές δυνατότητες και την αναπτυξιακή προοπτική της Ελληνικής βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, έναν κλάδο ο οποίος αποτελεί τον επόμενο στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΠΕ, κύριος Τάσος Τζήκας.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΠΕ και Deputy Chairman του WITSA, κύριος Γιάννης Σύρρος, τόνισε: “Η εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του DIGITΑLEUROPE είναι τόσο τιμητική όσο και ιδιαίτερα σημαντική, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θέση που κατέχει και το ρόλο που μπορεί να διεκδικήσει στο μέλλον ο Ελληνικός κλάδος ψηφιακής τεχνολογίας στο νέο Ευρωπαϊκό παραγωγικό μοντέλο. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πρόκληση για την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών και τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής κατάρτισης. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή».

Ο ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας) είναι Μέλος του DIGITALEUROPE από το 1999, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες τομέων και επιτροπών και από τη θέση του ενεργού μέλους εκφράζει και προωθεί τις θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων Ψηφιακής Τεχνολογίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giorgos

Δεν ξέρω γιατί αλλά απο το άρθρο μου έμεινε μόνο ένα μπλα μπλα μπλα μπλα
Στο μυαλό μου τουλάχιστον….
Μακάρι να είναι προς όφελος της Ελλάδας και να μαθαίνουμε ότι όντως η νέα διοίκηση είναι άξια

Κώστας Βλαχάκης

Τον γνωρίζω προσωπικά τον Γιάννη Σύρρο από τη θέση του στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας. Κάνουν δουλειά στον ΣΕΠΕ, αν μπεις στο site https://www.sepe.gr θα ανακαλύψεις τις δράσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Business

Sitecore: Λανσάρει το πρώτο πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών SaaS

H Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη, εξολοκλήρου cloud-native λύση.

Business ΙΒΜ

IBM CodeNet: O προγραμματισμός σε φυσική γλώσσα έρχεται

Το project CodeNet της IBM θέλει να αλλάξει την εικόνα μας για το πώς γίνεται ο προγραμματισμός.