Beyond 4.0

Εφαρμογή ανοικτού λογισμικού για Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο και Διαχείριση Υποθέσεων

Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/ Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στο πλαίσιο των δράσεών της για ανάπτυξη και προώθηση του ανοικτού λογισμικού ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη εφαρμογής συστήματος ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου και διαχείρισης υποθέσεων. Η εφαρμογή έχει ως στόχο να συμβάλει στην αυτοματοποίηση των διεργασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Η εφαρμογή χωρίζεται σε δύο βασικά συστήματα: το Σύστημα Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου και το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων.

Εφαρμογή ανοικτού λογισμικού για Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο και Διαχείριση Υποθέσεων

Το Σύστημα Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τήρηση του βιβλίου πρωτοκόλλου σύμφωνα με τον Κανονισμό Επικοινωνίας Δημοσίων Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2003). Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τη διαχείριση, την ασφαλή αποθήκευση και αναζήτηση εισερχομένων/ εξερχομένων εγγράφων και συνημμένων, καθώς και πληθώρα προηγμένων χαρακτηριστικών για την εύκολη διεκπεραίωση γραπτής και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

Το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων παρέχει μια εδραιωμένη ροή εργασίας για την επεξεργασία εγγράφων από διαφορετικούς χρήστες και την διεκπεραίωση των αντίστοιχων υποθέσεων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων ενός οργανισμού. Παρέχει ένα τυποποιημένο τρόπο για την ανάθεση εγγράφων σε διευθύνσεις και υπαλλήλους και την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών.

Η δεύτερη έκδοση του Συστήματος Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου μαζί με το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων έχει ολοκληρωθεί και είναι διαθέσιμη μαζί με αναλυτικές οδηγίες εγκατάστασης, χρήσης και τεκμηρίωσης στον ιστότοπο (www.scriptum.gr). Σε αυτή την έκδοση έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος κι έχει προστεθεί η λειτουργία χρήσης πολλαπλών βιβλίων πρωτοκόλλου. Ο κώδικας της εφαρμογής είναι επίσης διαθέσιμος στο projects.ellak.gr. Όσοι developers επιθυμούν να συνεισφέρουν στον κώδικα μπορούν να εγγραφούν στο έργο scriptum.

Η εφαρμογή διατίθεται με την άδεια χρήσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης European Union Public Licence (https://www.osor.eu/eupl), η οποία εξασφαλίζει την ελεύθερη διάθεση καθώς και τη χρήση αλλά και την τροποποίηση της εφαρμογής από οποιονδήποτε. Με τη χρήση του ανοικτού κώδικα είναι δυνατή η διαρκής βελτίωση και προσθήκη νέων λειτουργιών καθώς και η ελεύθερη χρήση και αξιοποίηση του συστήματος από όσους φορείς το επιθυμούν.

Mια τέτοια εφαρμογή μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη σε Φορείς του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, με σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη και ασφαλέστερη διεκπεραίωση υποθέσεων, παρέχοντας μία επεκτάσιμη και ολοκληρωμένη εφαρμογή για τη δημοσίευση, κατηγοριοποίηση και τη διαχείριση εγγράφων.

Ειδικότερα, η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τους Φορείς του δημοσίου που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΔΙΑΥΓΕΙΑ”, καθώς έχει προβλεφθεί η αυτόματη ανάρτηση εξερχομένων εγγράφων στο https://diavgeia.gov.gr. Σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και σε υπηρεσία cloud για ακόμα πιο εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση.

H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (www.eellak.gr, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοικτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοικτές τεχνολογίες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασίλης

Με ενδιαφέρει για τη λειτουργία του σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Samsung Life Unstoppable: Μια ξενάγηση στο “house of surprises”

Η Samsung παρουσίασε το “Life Unstoppable 2021”, μια εξελιγμένη ψηφιακή εμπειρία μέσω μίας ταινίας μικρού μήκους γεμάτης χρώμα και στυλ, που ξεναγεί τους θεατές στο “house of surprises”.

Business

Ανοίγει τις πύλες η BEYOND 4.0, η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Το κύριο ζήτημα που θα απασχολήσει την τεχνολογική έκθεση Beyond 4.0 είναι “Το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”, με workshops από startup και μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Business

Sitecore: Λανσάρει το πρώτο πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών SaaS

H Sitecore, ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λογισμικού πλατφόρμας ψηφιακής εμπειρίας, παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη, εξολοκλήρου cloud-native λύση.

Business ΙΒΜ

IBM CodeNet: O προγραμματισμός σε φυσική γλώσσα έρχεται

Το project CodeNet της IBM θέλει να αλλάξει την εικόνα μας για το πώς γίνεται ο προγραμματισμός.