Elon Musk: H τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα

Elon Musk, Elon Musk: H τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη για την ανθρωπότητα

O Elon Musk μίλησε για τις ανησυχίες του για επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης στο μέλλον κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής του τοποθέτησης στο World Government Summit 2023.

«Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για το μέλλον του πολιτισμού είναι η τεχνητή νοημοσύνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Musk.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην ανάπτυξη του ChatGPT από την OpenAI στην οποία ήταν και συνιδρυτής τόνισε ότι «είναι ταυτόχρονα θετικό και αρνητικό και έχει μεγάλη, μεγάλη προοπτική με φοβερές δυνατότητες». Δεν παρέλειψε όμως να προειδοποιήσει πως «με αυτήν την εξέλιξη έρχεται και μεγάλος κίνδυνος».

Σε ερώτηση για το πως βλέπει το ανάπτυξη της τεχνολογίας σε 10 χρόνια από τώρα ο ιδιοκτήτης της SpaceX, της Tesla και της Twitter απάντησε ότι: «το ChatGPT έχει δείξει στους ανθρώπους πόσο προηγμένη έχει γίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Το AI έχει προχωρήσει εδώ και καιρό. Απλώς δεν είχε μια επαφή με τον χρήστη που να ήταν προσβάσιμη στους περισσότερους ανθρώπους».

«Ενώ τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα και τα φάρμακα πρέπει να συμμορφώνονται με τα ρυθμιστικά πρότυπα ασφάλειας, η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει ακόμη κανόνες ή νομοθετικά πλαίσια που να συγκρατούν υπό έλεγχο την ανάπτυξή της», πρόσθεσε.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Software AI Bixby Samsung

Η Samsung θέλει να φέρει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη στο Bixby

Η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη είναι το χαρακτηριστικό με το οποίο ασχολούνται όλοι οι κολοσσοί και προσπαθούν να εντάξουν στις συσκευές τους.