Elon Musk: “Τελειώνει” την εξ αποστάσεως εργασία

Elon Musk, Elon Musk: “Τελειώνει” την εξ αποστάσεως εργασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, δεν αφήνει περιθώριο στους εργαζομένους του και απαιτεί την επιστροφή στο γραφείο με πλήρη απασχόληση ή την παραίτηση.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο φανατικός υποστηρικτής της εταιρείας, Sam Nissim, ο οποίος μέσω Τwitter διέρρευσε ένα email του Musk με τίτλο “Η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή”. Το mail στάλθηκε στους executive υπαλλήλους της Tesla, οι οποίοι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Η εργασία εξ αποστάσεως μπορεί να λαμβάνει χώρα εκτός του συγκεκριμένου ωραρίου. Μάλιστα, το κείμενο συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται από το “ExecStaff” του εργοστασίου και εξαιρέσεις θα υπάρξουν μόνο σε αυτούς που προσφέρουν τα μέγιστα, εφόσον ελεγχθεί ο λόγος.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τους καιρούς της πανδημίας, όπου η εξ αποστάσεως εργασία ενθαρρύνεται ή γίνεται υποχρεωτική, όταν το Whole Mars Catalog ρώτησε τον Musk στο Twitter τι γνώμη έχει για αυτούς που θεωρούν την εβδομαδιαία 40ωρη εργασία ένα ξεπερασμένο μοντέλο, ο ίδιος απάντησε πως “Θα πρέπει να εργάζονται κάπου αλλού”.

Καταλαβαίνει κανείς επίσης ότι αυτή η άποψη έρχεται σε καιρούς που η covid-19 δηλώνει δυνατά παρούσα και ο περισσότερος κόσμος φοβάται να επιστρέψει πλήρως στο χώρο εργασίας του. Χαρακτηριστική είναι η δημοσκόπηση του CNBC, στην οποία 64% των ερωτηθέντων υπαλλήλων δήλωσαν πως θα το σκεφτόντουσαν πολύ σοβαρά να παρατήσουν την εργασία τους αν κάποιος τους υποχρέωνε να επιστρέψουν στο γραφείο τους με μορφή πλήρης εργασίας. Η Morning Consult αποκάλυψε επίσης πως 3 στους 5 στον τομέα της τεχνολογίας δεν ενδιαφέρθηκαν να επιστρέψουν στην εργασία τους. Όλα αυτά βέβαια βρίσκουν αδιάφορους τους διευθυντές οι οποίοι με τη σειρά τους, σε ποσοστό 66%, ζητούν από το εργατικό δυναμικό να επιστρέψει για τα καλά με πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η Robert Half Talent το 2022. Από το 2021, το 71% των εργαζομένων έχει μειωθεί όσο αφορά τη φυσική τους παρουσία στη δουλειά.

Το παράδοξο είναι ότι έγκυρες έρευνες αναφέρουν ότι η παραγωγικότητα αυξάνεται όταν κάποιος δουλεύει από το σπίτι. Το Great Place to Work διαπίστωσε, συγκρίνοντας εξάμηνα του 2019 και του 2020, πως οι παραγγελίες αυξήθηκαν όταν η εργασία γινόταν εξ αποστάσεως.  Στο ίδιο συμπέρασμα όμως ήρθε και το Prodoscore όταν βρήκε 47% αύξηση στην παραγωγικότητα τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2020 σε σύγκριση με τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2019.

Παρόλο που ο εξαναγκασμός των υπαλλήλων του να γυρίσουν στην εργασία με πλήρη ωράρια μοιάζει παράλογος στους καιρούς που ζούμε, ο Ellon Musk φαίνεται να απασχολεί την επικαιρότητα και με άλλες κινήσεις, όπως αυτή να αγοράσει το Twitter, που του έφερε μπελάδες με τον κυβερνητικό οργανισμό της Αμερικής SEC, στόχος του οποίου είναι να προστατεύει τις επενδύσεις και να προσφέρει ασφάλεια στις αγορές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kakalos

ακομα με κοβιντ ασχολουμαστε; παει αυτο. εχουμε φαρμακα και εμβολια. δεν υπαρχει φοβος πλεον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.