Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Με δυνατότητα διαχείρισης 481ΜW λειτουργικής ισχύος από 59 έργα, η αίθουσα ελέγχου της Enel Green Power στην Ελλάδα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες του είδους της. Το Control & Monitoring Room της Enel Green Power Hellas, βρίσκεται στην Αθήνα και το στελεχώνουν καταρτισμένα στελέχη της μεταξύ των οποίων ειδικευμένοι μηχανικοί και έμπειροι αναλυτές δεδομένων, ενώ πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο ο έλεγχος όλων των κρίσιμων παραμέτρων της λειτουργίας και των 59 έργων ΑΠΕ της εταιρείας. Παράλληλα, πραγματοποιείται άμεσος εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο και ο συντονισμός αποκατάστασης βλαβών. Η λειτουργία του είναι συνεχής, 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των έργων και κατ’ επέκταση της εταιρείας.

H ομάδα στην Αίθουσα Ελέγχου & Παρακολούθησης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αλλά και να επεμβαίνει απομακρυσμένα στα έργα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών να επιλύονται άμεσα αλλά και απομακρυσμένα με τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας. Αυτές οι δυνατότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των έργων την εποχή όπου η σύγχρονη αγορά ενέργειας έχει εισάγει νέες απαιτήσεις στο συντονισμό μεταξύ παραγωγής ενέργειας και energy management.

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Παράλληλα, το σύστημα λαμβάνει πάνω από 300.000 σήματα, όπως: παραγόμενη ισχύς, θερμοκρασίες, ποσοστό ηλιοφάνειας, ριπές ανέμου κα, τα οποία αποθηκεύονται σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Ο ετήσιος όγκος των δεδομένων είναι τόσο τεράστιος που ένα ήταν βιβλίο θα είχε 63 εκατομμύρια σελίδες. Η ομάδα ανάλυσης στο Control Room μας, έχει στη διάθεσή της συστήματα big data analytics και αναπτύσσει αλγορίθμους οι οποίοι εκτελούνται συνεχώς για να υποστηρίζουν την ομάδα συντήρησης. Μ’ αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται βλάβες αλλά και βελτιστοποιείται η παραγωγή.

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Το ταξίδι της συνεχούς καινοτομίας μας και οι ψηφιακές λύσεις που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξοπλισμό, καθώς και η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοματοποίησης μέσω της Αίθουσας Ελέγχου & Παρακολούθησης. Ως παγκόσμιοι ηγέτες στην παραγωγή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέτουμε από τώρα τις βάσεις για το μέλλον της ενέργειας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Public

Public Group: Αύξηση κερδοφορίας για το #1 Omni-Retail οικοσύστημα

Επιτυχημένη συγχώνευση με τη MediaMarkt και τη δημιουργία του πρωτοποριακού concept “Public + home”, με τις πωλήσεις των οικιακών συσκευών να ξεπερνούν το 20% του συνολικού τζίρου.

Business Nova

Nova: Ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης το πρώτο εξάμηνο του 2023

Η Nova κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος στην κινητή τηλεφωνία και στην συνδρομητική τηλεόραση με ισχυρή αύξηση συνδρομητών.

Business

ECDM Expo SEE 2023: Αυτό το Σαββατοκύριακο η έκθεση για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και το Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στις 23 Σεπτεμβρίου, η eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2023 -ECDM Expo SE Europe-, θα ξεκινήσει να υποδέχεται τους επισκέπτες και τους συνέδρους της στο Ζάππειο Μέγαρο.

Business featured

Πρόστιμα σε αλυσίδες ηλεκτρονικών για ανακριβείς τιμές στις εκπτώσεις

Σε καταστήματα που πωλούν ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά είδη και καλλυντικά επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ λόγω ανακριβών εκπτώσεων.