Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Με δυνατότητα διαχείρισης 481ΜW λειτουργικής ισχύος από 59 έργα, η αίθουσα ελέγχου της Enel Green Power στην Ελλάδα, είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες του είδους της. Το Control & Monitoring Room της Enel Green Power Hellas, βρίσκεται στην Αθήνα και το στελεχώνουν καταρτισμένα στελέχη της μεταξύ των οποίων ειδικευμένοι μηχανικοί και έμπειροι αναλυτές δεδομένων, ενώ πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο ο έλεγχος όλων των κρίσιμων παραμέτρων της λειτουργίας και των 59 έργων ΑΠΕ της εταιρείας. Παράλληλα, πραγματοποιείται άμεσος εντοπισμός σε πραγματικό χρόνο και ο συντονισμός αποκατάστασης βλαβών. Η λειτουργία του είναι συνεχής, 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των έργων και κατ’ επέκταση της εταιρείας.

H ομάδα στην Αίθουσα Ελέγχου & Παρακολούθησης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί αλλά και να επεμβαίνει απομακρυσμένα στα έργα. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει ένα μεγάλο ποσοστό βλαβών να επιλύονται άμεσα αλλά και απομακρυσμένα με τη βέλτιστη χρήση της τεχνολογίας. Αυτές οι δυνατότητες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας των έργων την εποχή όπου η σύγχρονη αγορά ενέργειας έχει εισάγει νέες απαιτήσεις στο συντονισμό μεταξύ παραγωγής ενέργειας και energy management.

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Παράλληλα, το σύστημα λαμβάνει πάνω από 300.000 σήματα, όπως: παραγόμενη ισχύς, θερμοκρασίες, ποσοστό ηλιοφάνειας, ριπές ανέμου κα, τα οποία αποθηκεύονται σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Ο ετήσιος όγκος των δεδομένων είναι τόσο τεράστιος που ένα ήταν βιβλίο θα είχε 63 εκατομμύρια σελίδες. Η ομάδα ανάλυσης στο Control Room μας, έχει στη διάθεσή της συστήματα big data analytics και αναπτύσσει αλγορίθμους οι οποίοι εκτελούνται συνεχώς για να υποστηρίζουν την ομάδα συντήρησης. Μ’ αυτό τον τρόπο προλαμβάνονται βλάβες αλλά και βελτιστοποιείται η παραγωγή.

Enel Control Room, Enel Green Power Hellas: Το πιο καινοτόμο Control & Monitoring Room έργων ΑΠΕ

Το ταξίδι της συνεχούς καινοτομίας μας και οι ψηφιακές λύσεις που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο σε υποδομές, όσο και σε εξοπλισμό, καθώς και η υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, προσφέρουν πλέον τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτοματοποίησης μέσω της Αίθουσας Ελέγχου & Παρακολούθησης. Ως παγκόσμιοι ηγέτες στην παραγωγή πράσινης και βιώσιμης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θέτουμε από τώρα τις βάσεις για το μέλλον της ενέργειας.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Elon Musk Tim Cook

Elon Musk: Με τον Tim Cook «λύσαμε την παρεξήγηση» με την εφαρμογή iOS του Twitter

Tα βρήκαν από ότι φαίνεται ο Elon Musk και ο Tim Cook για το ζήτημα της εφαρμογής του Twitter για συσκευές iOS.

Business Elon Musk featured Tesla

H Neuralink του E.Musk θα δοκιμάσει εγκεφαλικό τσιπ σε ανθρώπους – Υπόσχεται “θαύματα”

H Neuralink αποτελεί μία ακόμη τεχνολογική εταιρεία του Elon Musk, που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ιατρικής νευροτεχνολογίας και υπόσχεται πρωτοπόρα πράγματα για τους ασθενείς.

Business Google

Η Google καταδιώκει απατεώνες που “λεηλατούν” μικρές επιχειρήσεις

H Google εμφανίζεται διατεθειμένη να κυνηγήσει τους απατεώνες που την μιμούνται και “επιτίθενται” σε μικρές επιχειρήσεις, καθώς ανακοίνωσε τις πρώτες αγωγές.

Business Apple Disney

Πόσο πιθανή είναι μια συγχώνευση Apple – Disney;

Παλαιότερα ακούγονταν φήμες για μια ενδεχόμενη συγχώνευση της Apple με τη Disney. Tελευταία φορά που το ακούσαμε ήταν το 2019, όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, μοιράστηκε μια πιπεράτη ιστορία στην αυτοβιογραφία του.