Energy Star, Βοηθάει την τσέπη μας και το περιβάλλον

Το λογότυπο Energy Star κάπου το έχετε πετύχει οποδήποτε. Στην οθόνη του υπολογιστή σας, στη καινούργια σας τηλεόραση LED ή στο ψυγείο της μαμάς. Το Energy Star είναι μια πιστοποίηση που “κερδίζεται” από τα προϊόντα τεχνολογίας, όταν αυτά βοηθούν τη τσέπη του καταναλωτή αλλά και το περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. με σκοπό τη μείωση του φαινομένου το θερμοκηπίου αλλά και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στο να βρουν και να αγοράσουν συσκευές που θα τους εξοικονομήσουν χρήματα, χωρίς παράλληλα να θυσιάσουν επιδόσεις και άνεση. Στο site του Energy Star www.energystar.gov μπορείτε να βρείτε πολλά tips και τεχνικές για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι, podcasts, λίστες με προϊόντα με το σήμα Energy Star, ακόμα και υπολογιστή κατανάλωσης ενέργειας.

Αλήθεια πόση σημασία δίνετε στη κατανάλωση ενέργειας όταν αγοράζετε μια συσκευή;

Nikkos K

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
#FN$#

Πολλή σημασία. Ίσως για κάποιους να μην τίθεται καν θέμα αλλά πιστεύω πως όλοι θα έπρεπε να προσέχουμε το τι αγοράζουμε με βάση το τι καταναλώνει, γιατί αν σκεφτεί κανείς πως έχουμε συνεχώς στο σπίτι μας σε λειτουργία συσκευές {από τους υπολογιστές και τα φώτα μέχρι τα πλυντήρια και τα ψυγεία} που θα μπορούσαν να καίνε πχ 50% λιγότερο ρεύμα, τότε η διαφορά είναι τεράστια.

angelos

Ντάξει όχι ότι δεν θα αγοράσω και κάποια συσκευή αν δεν είναι energy friedly, αλλά χαίρομαι αμα είναι κιόλας. Και προσέχω οι συσκευές μου όσο τις έχω να καταναλώνουν όσο το δυνατών λιγότερη ενέργεια γίνεται.

Nikkos K

@ #FN$#: Σωστά. Για τέτοιες συσκευές συνήθως πληρώνεις κάτι παραπάνω (όπως πχ συσκευές ενεργειακής κλάσης Α’) αλλά σε βάθος χρόνου, το κόστος αυτό το αποσβένεις μέσω της μειωμένης κατανάλωσης ρεύματος. Και δεν μιλάω για μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως σε ένα ημερολογιακό έτος έχεις πάρει πίσω τα χρήματα που έχεις δώσει. Φυσικά με συχνή χρήση της συσκευής.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι με της λεγόμενες “λάμπες οικονομίας”. Η διαφορά στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι χαρακτηριστική.

Στο Energy Star τώρα, καλό είναι να κοιτάμε να το έχουν συσκευές που τις λειτουργούμε πολλές ώρες ή ασταμάτητα. Air Conditions, τηλεοράσεις, ψυγεία, και φυσικά ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

#FN$#

Έτσι ακριβώς.

yannidakis

ομολογώ πως δεν δίνω σημασία, με την έννοια ότι πλέον όλες οι συσκευές κυκλοφορούν με τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και δίαφορά σύμβολα εκτός του αστεριού που παραθέτουν στο συγκεκριμένο, όπως κάτι eco ή πράσινα δεντράκια κ.ο.κ :[

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.

Business European Commission

European Chips Act: Η Ευρώπη ζητά αυτονομία στους επεξεργαστές

Στην ομιλία της για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Πρόεδρος της Κομισιόν μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων στο θέμα των επεξεργαστών.

Business Google

Google: Πρόστιμο 177 εκ. δολάρια καλείται να πληρώσει στη Νότια Κορέα

Η Google καλείται να πληρώσει 177 εκατομμύρια δολάρια για παραβίαση των όρων της αγοράς smartphones στη Νότια Κορέα.

Business Samsung

THE GREEN CITY: Ενίσχυση της οικολογικής δράσης με προϊόντα τεχνολογίας

Η Samsung Electronics Hellas, πιστή στη δέσμευσή της για υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που προωθεί την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών, στηρίζει έμπρακτα τη δράση «THE GREEN CITY».