Επεκτείνεται η παραγωγή της Apple στο Βιετνάμ

Apple Κίνα, Επεκτείνεται η παραγωγή της Apple στο Βιετνάμ

Η παραγωγή της Apple στο Βιετνάμ πρόκειται να επεκταθεί, καθώς η εταιρεία από το Cupertino συνεχίζει να εργάζεται για τη μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα.

Το Mac Pro του 2023 φαίνεται πιθανό να είναι ένα από τα προϊόντα που συναρμολογούνται εκεί, πράγμα που σημαίνει ότι η Apple θα απορρίψει την ετικέτα Made in USA που χρησιμοποιείται για το μοντέλο του 2019. Η Foxconn κατασκευάζει ήδη iPad και AirPods στο Βιετνάμ, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκινήσει τη συναρμολόγηση iPhone ή Mac στη χώρα.

Η South China Morning Post (SCMP) αναφέρει ότι τα σχέδια επέκτασης αποκαλύφθηκαν από μια κατάθεση στο χρηματιστήριο.

Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν Foxconn, επίσημα γνωστή ως Hon Hai Precision Industry, υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με τη Saigon-Bac Giang Industrial Park Corp για την κατάληψη ενός οικοπέδου 45 εκταρίων (111 στρεμμάτων) για περίπου 62,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ για την κάλυψη «λειτουργικών αναγκών και την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας », σύμφωνα με την κατάθεση ανταλλαγής την Τρίτη.

Η τοποθεσία, που βρίσκεται στο βιομηχανικό πάρκο Quang Chau στην επαρχία Bac Giang ανατολικά του Ανόι, νοικιάστηκε μέσω της θυγατρικής της Foxconn Fulian Precision Technology Component Co. Η μίσθωση θα διαρκέσει έως τον Φεβρουάριο του 2057, είπε η εταιρεία.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

Φήμες ότι το iPhone 16 Plus θα αντικατασταθεί από το iPhone 17 Slim που θα έχει οθόνη 6,55″

Το iPhone 17 Plus ή αλλιώς «iPhone‌ 17 Slim» της Apple θα διαθέτει οθόνη 6,55 ιντσών, σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young της DSCC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Νέα καλούπια αποκαλύπτουν αλλαγές στο MagSafe

Η φετινή σειρά iPhone 16 ίσως υιοθετήσει μια αλλαγή στους μαγνήτες ευθυγράμμισης MagSafe, όπως αποκαλύπτουν εικόνες.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: H Apple θα αργήσει να φέρει το Face ID κάτω από την οθόνη

Κάθε τόσο εμφανίζεται και μία νέα φήμη για τα σχέδια της Apple σχετικά με το Face ID κάτω από την οθόνη στο iPhone.

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.