Η Epic Games κέρδισε την αντιμονοπωλιακή δίκη εναντίον της Google

Epic Games, Η Epic Games κέρδισε την αντιμονοπωλιακή δίκη εναντίον της Google

H Epic Games, η κατασκευάστρια εταιρεία του Fortnite, κέρδισε την αντιμονοπωλιακή δίκη εναντίον της Google που αφορά στο Play Store. Η ομόφωνη ετυμηγορία ολοκληρώνει μια τριετή δικαστική μάχη μεταξύ των εταιρειών.

Θυμίζουμε πως η Epic κατέθεσε για πρώτη φορά την αγωγή της κατά της Google το 2020 ισχυριζόμενη ότι οι πρακτικές που ακολουθούσε στο play store παραβίαζαν τους αντιμονοπωλιακούς ομοσπονδιακούς νόμους και νόμους της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Αυτή η κίνηση από την Epic έγινε το πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να συσπειρώσει μεγάλους και μικρούς προγραμματιστές εφαρμογών εναντίον των εδραιωμένων gatekeeper αναφορικά με το software σε φορητές συσκευές.

Η Epic υποστηρίζει ότι και οι δύο τεχνολογικοί γίγαντες παραβιάζουν τους αντιμονοπωλιακούς νόμους αναγκάζοντας τους χρήστες εφαρμογών να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω των δικών τους συστημάτων και μειώνοντας σημαντικά τα έσοδα εντός εφαρμογής. Από την πλευρά τους, Apple και Google γενικά επισημαίνουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια για να δικαιολογήσουν την κοινή τους επιθυμία να κατευθύνουν τους χρήστες εφαρμογών προς μια κεντρική αρχή λογισμικού.

Η Apple και η Google διαφέρουν ως προς τον χειρισμό των εφαρμογών τρίτων, καθώς το iOS δεν τις επιτρέπει ενώ το Android επιτρέπει την “πλευρική φόρτωση” εφαρμογών. Ωστόσο, η Google προειδοποιεί τους πελάτες να μην εγκαταστήσουν εξωτερικές εφαρμογές και η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο το να κατεβάζεις απλώς κάτι στο Google Play.

«Η σημερινή ετυμηγορία είναι μια νίκη για όλους τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Epic Games σε μια δήλωση σχετικά με την ετυμηγορία. «Αποδεικνύει ότι οι πρακτικές της Google στο κατάστημα εφαρμογών είναι παράνομες και κάνουν κατάχρηση του μονοπωλίου της για να αποσπάσουν υπέρογκες χρεώσεις, να καταπνίξουν τον ανταγωνισμό και να μειώσουν την καινοτομία».

Η Epic άρχισε να προτρέπει τους παίκτες του Fortnite να κάνουν απευθείας λήψεις το 2018, απομακρύνοντάς τους από το Play Store της Google. Το 2020, η Epic κυκλοφόρησε το Fortnite μέσω της επίσημης αγοράς εφαρμογών της Google, αλλά εξακολουθούσε να επικρίνει την εταιρεία επειδή αποθάρρυνε τους χρήστες να κάνουν λήψη εφαρμογών τρίτων. Τώρα, το δημοφιλές παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο Google Play, ούτε μπορεί να εγκατασταθεί σε συσκευές iOS μέσω του App Store της Apple.

Αυτή η απρόσμενη νίκη, σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του LEGO Fortnite την περασμένη εβδομάδα το οποίο προσέλκυσε περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια παίκτες, δείχνουν πως η Epic περνά μια πολύ καλή περίοδο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.