Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Elon Musk Neuralink, Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Σε δυσμενή θέση για ακόμη μία φορά βρίσκεται ο Elon Musk, καθώς η Neuralink βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για κακοποίηση ζώων μέσω πειραμάτων.

Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους παράλυτους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσει άλλες νευρολογικές παθήσεις. Η ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Η έρευνα επικεντρώνεται σε παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονται και δοκιμάζουν ορισμένα ζώα. Η έρευνα έλαβε χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενης διαφωνίας των εργαζομένων σχετικά με τις δοκιμές της Neuralink σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών ότι η πίεση από τον CEO, Elon Musk για επιτάχυνση της ανάπτυξης οδήγησε σε λανθασμένα πειράματα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters σε δεκάδες έγγραφα Neuralink και συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 τρέχοντες και πρώην εργαζόμενοι.

Τέτοιες αποτυχημένες δοκιμές έπρεπε να επαναληφθούν, αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων που δοκιμάζονται και θανατώνονται, λένε οι εργαζόμενοι. Τα έγγραφα της εταιρείας περιλαμβάνουν μηνύματα που δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως, ηχογραφήσεις, email, παρουσιάσεις και αναφορές.

Συνολικά, η εταιρεία έχει σκοτώσει περίπου 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 280 προβάτων, χοίρων και πιθήκων, μετά από πειράματα από το 2018, σύμφωνα με αρχεία που εξετάστηκαν από το Reuters. Τα ζώα συνήθως θανατώνονται όταν ολοκληρωθούν τα πειράματα, συχνά έτσι μπορούν να εξεταστούν μετά τη σφαγή για ερευνητικούς σκοπούς. Ο Μασκ έχει πιέσει για να επιταχύνει την πρόοδο της Neuralink, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δοκιμές σε ζώα, είπαν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την εξέταση των αιτήσεων της εταιρείας για έγκριση της ιατρικής συσκευής της και των σχετικών δοκιμών. Η μεταχείριση των ζώων από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της έρευνας, ωστόσο, ρυθμίζεται από το USDA βάσει του νόμου περί ευημερίας των ζώων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Elon Musk Twitter

Το X κλείνει το Circles

Το X σχεδιάζει να κλείσει το Circles, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις με μια περιορισμένη ομάδα ατόμων.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 & Note 13 Pro: Επίσημα

Η Xiaomi ανακοίνωσε στην Κίνα τη σειρά Redmi 13, αποτελούμενη από τα Xiaomi Redmi Note 13, Note 13 Pro και Note 13 Pro+.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Με κάμερα 200 MP, Dimensity 7200-Ultra

Η Xiaomi ανακοίνωσε στην Κίνα τη σειρά Redmi 13, αποτελούμενη από τρία μέλη – το Redmi Note 13, το Note 13 Pro και το κορυφαίο Note 13 Pro+.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 15 Pro: Βίντεο αποσυναρμολόγησης αποκαλύπτει τα πάντα

Το γνωστό κανάλι του Youtube PBKreviews κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα iPhone 15 Pro και το αποσυναρμολόγησε σε βίντεο.