Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Elon Musk Neuralink, Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Σε δυσμενή θέση για ακόμη μία φορά βρίσκεται ο Elon Musk, καθώς η Neuralink βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για κακοποίηση ζώων μέσω πειραμάτων.

Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους παράλυτους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσει άλλες νευρολογικές παθήσεις. Η ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Η έρευνα επικεντρώνεται σε παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονται και δοκιμάζουν ορισμένα ζώα. Η έρευνα έλαβε χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενης διαφωνίας των εργαζομένων σχετικά με τις δοκιμές της Neuralink σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών ότι η πίεση από τον CEO, Elon Musk για επιτάχυνση της ανάπτυξης οδήγησε σε λανθασμένα πειράματα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters σε δεκάδες έγγραφα Neuralink και συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 τρέχοντες και πρώην εργαζόμενοι.

Τέτοιες αποτυχημένες δοκιμές έπρεπε να επαναληφθούν, αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων που δοκιμάζονται και θανατώνονται, λένε οι εργαζόμενοι. Τα έγγραφα της εταιρείας περιλαμβάνουν μηνύματα που δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως, ηχογραφήσεις, email, παρουσιάσεις και αναφορές.

Συνολικά, η εταιρεία έχει σκοτώσει περίπου 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 280 προβάτων, χοίρων και πιθήκων, μετά από πειράματα από το 2018, σύμφωνα με αρχεία που εξετάστηκαν από το Reuters. Τα ζώα συνήθως θανατώνονται όταν ολοκληρωθούν τα πειράματα, συχνά έτσι μπορούν να εξεταστούν μετά τη σφαγή για ερευνητικούς σκοπούς. Ο Μασκ έχει πιέσει για να επιταχύνει την πρόοδο της Neuralink, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δοκιμές σε ζώα, είπαν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την εξέταση των αιτήσεων της εταιρείας για έγκριση της ιατρικής συσκευής της και των σχετικών δοκιμών. Η μεταχείριση των ζώων από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της έρευνας, ωστόσο, ρυθμίζεται από το USDA βάσει του νόμου περί ευημερίας των ζώων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk featured Twitter

Twitter: Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι το έσωσε από τη χρεοκοπία

O Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, Elon Musk, υποστηρίζει ότι η αγορά του Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πραγματοποιήθηκε πάνω στην ώρα, καθώς έσωσε την εταιρεία από τη χρεοκοπία.

Gear Apple Chromebook featured

IDC: Οι πωλήσεις tablet είδαν μικρή μείωση το 2022, ραγδαία πτώση στα Chromebook

Η έκθεση αγοράς της IDC για το πλήρες έτος 2022 και το τέταρτο τρίμηνο του 2022 για tablet και Chromebook δημοσιεύθηκε και τα αποτελέσματα είναι κάπως αποκαρδιωτικά.

Smartphones Apple featured iPhone

Gurman: Η Apple κάνει σκέψεις για νέο high-end iPhone μαζί με το Pro και το Pro Max

O αναλυτής Mark Gurman του Bloomberg έχει νέα για την Apple και λέει πως σκέφτεται να κυκλοφορήσει ένα νέο high-end iPhone μαζί με τα μοντέλα Pro και Pro Max το νωρίτερο το 2024.

Internet AI featured

EE: Το ChatGPT φέρνει νέους κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την εσωτερική αγορά, Thierry Breton δήλωσε ότι οι νέοι προτεινόμενοι κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των ανησυχιών για τους κινδύνους που εγείρει το ChatGPT.