Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Elon Musk Neuralink, Στο επίκεντρο ο Elon Musk – Έρευνα στη Neuralink για κακοποίηση ζώων

Σε δυσμενή θέση για ακόμη μία φορά βρίσκεται ο Elon Musk, καθώς η Neuralink βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα για κακοποίηση ζώων μέσω πειραμάτων.

Η Neuralink Corp αναπτύσσει ένα εγκεφαλικό εμφύτευμα που ελπίζει ότι θα βοηθήσει τους παράλυτους να περπατήσουν ξανά και να θεραπεύσει άλλες νευρολογικές παθήσεις. Η ομοσπονδιακή έρευνα ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες από τον Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ μετά από αίτημα ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Η έρευνα επικεντρώνεται σε παραβιάσεις του νόμου περί ευημερίας των ζώων, ο οποίος διέπει τον τρόπο με τον οποίο οι ερευνητές μεταχειρίζονται και δοκιμάζουν ορισμένα ζώα. Η έρευνα έλαβε χώρα σε μια περίοδο αυξανόμενης διαφωνίας των εργαζομένων σχετικά με τις δοκιμές της Neuralink σε ζώα, συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών ότι η πίεση από τον CEO, Elon Musk για επιτάχυνση της ανάπτυξης οδήγησε σε λανθασμένα πειράματα, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του Reuters σε δεκάδες έγγραφα Neuralink και συνεντεύξεις με περισσότερους από 20 τρέχοντες και πρώην εργαζόμενοι.

Τέτοιες αποτυχημένες δοκιμές έπρεπε να επαναληφθούν, αυξάνοντας τον αριθμό των ζώων που δοκιμάζονται και θανατώνονται, λένε οι εργαζόμενοι. Τα έγγραφα της εταιρείας περιλαμβάνουν μηνύματα που δεν έχουν αναφερθεί προηγουμένως, ηχογραφήσεις, email, παρουσιάσεις και αναφορές.

Συνολικά, η εταιρεία έχει σκοτώσει περίπου 1.500 ζώα, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 280 προβάτων, χοίρων και πιθήκων, μετά από πειράματα από το 2018, σύμφωνα με αρχεία που εξετάστηκαν από το Reuters. Τα ζώα συνήθως θανατώνονται όταν ολοκληρωθούν τα πειράματα, συχνά έτσι μπορούν να εξεταστούν μετά τη σφαγή για ερευνητικούς σκοπούς. Ο Μασκ έχει πιέσει για να επιταχύνει την πρόοδο της Neuralink, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δοκιμές σε ζώα, είπαν νυν και πρώην υπάλληλοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ είναι αρμόδια για την εξέταση των αιτήσεων της εταιρείας για έγκριση της ιατρικής συσκευής της και των σχετικών δοκιμών. Η μεταχείριση των ζώων από την εταιρεία κατά τη διάρκεια της έρευνας, ωστόσο, ρυθμίζεται από το USDA βάσει του νόμου περί ευημερίας των ζώων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.