Επιστήμονες κατασκεύασαν τηλεόραση που… “τρώγεται”

, Επιστήμονες κατασκεύασαν τηλεόραση που… “τρώγεται”

Μια τηλεόραση που μπορείς να τη γευτείς, την Taste the TV (TTTV), παρουσίασε ο Χομέι Μιγιασίτα, καθηγητής του Πανεπιστημίου Meiji στο Τόκιο, ο οποίος τέθηκε επικεφαλής μιας ομάδας τριάντα φοιτητών του πανεπιστημίου.

Μέσα στη συσκευή βρίσκονται δέκα δοχεία καθένα από το οποία περιέχει μια γεύση από κάποιο είδος τρόφιμου. Και πως λειτουργεί; Όταν στην οθόνη προβάλλεται μια εκπομπή και ο θεατής βλέπει κάτι που θα επιθυμούσε εκείνη την στιγμή να φάει δίνει μια φωνητική εντολή και το σύστημα κάνει την σχετική επεξεργασία δεδομένων προκειμένου να δημιουργήσει ένα μείγμα των δοχείων που να προσομοιάζει την γεύση του φαγητού που ζητήθηκε.

Ακολούθως, το μείγμα θα τοποθετηθεί με ψεκασμό στην οθόνη και ο θεατής θα πρέπει να βάλει το στόμα και τη γλώσσα του πάνω στην οθόνη για να “γευτεί” αυτό που ήθελε. Οι δημιουργοί αναφέρουν πως η συσκευή, εκτός από φαγητά, μπορεί να προσομοιώνει και την γεύση ποτών όπως, για παράδειγμα, ο καφές.

«Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να αποκτήσουν μια εμπειρία όπως το να τρώνε σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου ενώ αυτοί βρίσκονται στο σαλόνι του σπιτιού τους», δηλώνει σχετικά ο Μιγιασίτα.

Η TTTV θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαγείρων και σομελιέ καθώς και σε παιχνίδια που απαιτούν την αίσθηση της γεύσης. Η ερευνητική ομάδα ήδη συζητά με εταιρείες που θέλουν να δημιουργήσουν συσκευές οι οποίες θα ψεκάζουν πάνω σε μια φέτα ψημένου ψωμιού διαφόρων ειδών γεύσεις γλυκές ή αλμυρές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.