Έρχεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο

στούντιο, Έρχεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο

στούντιο, Έρχεται το πρώτο διαστημικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο

Μια μονάδα διαστημικού τουρισμού που αρχικά θα προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) κατασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Axiom Space. Αυτή η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί και ως κέντρο επιστημονικών και ερευνητικών αποστολών.

Η μονάδα σχεδιάζεται να λειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα στον ISS και στη συνέχεια να αποκολληθεί από αυτόν και να αποτελέσει έναν αυτόνομο ιδιωτικό διαστημικό σταθμό όπου θα μπορούν σταδιακά να προσαρμόζονται και άλλες μονάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρείας Space Entertainment Enterprise, το σχέδιό της είναι να δημιουργήσει μια διαστημική μονάδα που θα μπορεί να λειτουργεί ως κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό στούντιο. Εκεί θα γυρίζονται ταινίες, εκπομπές και γενικότερα οπτικοακουστικό υλικό ψυχαγωγικού περιεχομένου. Η εταιρεία φιλοδοξεί να πραγματοποιούνται εκεί κάποια δημοφιλή σπορ οι αγώνες των οποίων να μπορούν να μεταδίδονται σε ζωντανή μετάδοση στη Γη.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί από την Axion Space και, όταν αυτή θα είναι έτοιμη, θα κολλήσει στο πλάι της τουριστικής ομάδας της εταιρείας που θα βρίσκεται ήδη στον ISS. Φεύγοντας στη συνέχεια από τον σταθμό, θα έχει μαζί της και την μονάδα της Space Entertainment Enterprise. Τα στελέχη της υποστηρίζουν ότι το διαστημικό τους στούντιο θα είναι έτοιμα για εκτόξευση το 2024.

Η Space Entertainment Enterprise -να σημειώσουμε- είναι συμπαραγωγός μίας ταινίας με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ και κάποιες σκηνές θα γυριστούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Business Elon Musk Tesla

Tesla Optimus: Μπορεί να βγει στην αγορά την επόμενη χρονιά

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει να πουλά το ανθρωποειδές ρομπότ Optimus της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.