Ερευνητές δημιούργησαν 3D-printed δέρμα με αιμοφόρα αγγεία

, Ερευνητές δημιούργησαν 3D-printed δέρμα με αιμοφόρα αγγεία

Ερευνητές κατάφεραν να δημιουργήσουν 3D-printed δέρμα με αιμοφόρα αγγεία το οποίο ίσως επιτρέψει στο μέλλον την μεταμόσχευση ιστών. Το υλικό αυτό που μοιάζει με δέρμα δημιουργήθηκε με την συνεργασία μίας ομάδας ερευνητών του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Rensselaer της Νέας Υόρκης και της Ιατρικής Σχολής της Yale, οι οποίοι συνδύασαν κύτταρα που βρέθηκαν σε ανθρώπινα αιμοφόρα αγγεία με άλλα στοιχεία, όπως το ζωικό κολλαγόνο.

Μετά από βδομάδες, τα κύτταρα ξεκίνησαν να σχηματίζουν ένα αγγειακό σύστημα και έπειτα εγχύθηκαν σε ποντίκι με εμβολιασμό. Το δέρμα αυτό ξεκίνησε να συνδέεται με τα αγγεία του ζώου.

Ο αναπληρωτής καθηγητής χημικής και βιολογικής μηχανικής στο Rensselaer, Pankaj Karande δήλωσε:
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι γνωρίζουμε ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μεταφορά αίματος και θρεπτικών ουσιών στο μόσχευμα που το κρατά ζωντανό. Αυτήν την στιγμή, οτιδήποτε είναι διαθέσιμο ως κλινικό προϊόν, μοιάζει με ένα φανταστικό Band-Aid. Προσφέρει κάποια επιτάχυνση στην επούλωση των τραυμάτων, αλλά τελικά απλά πέφτει και ποτέ δεν ενσωματώνεται πραγματικά στον ξενιστή.

Το επόμενο βήμα στην έρευνα είναι η επεξεργασία των κυττάρων με την τεχνολογία CRISPR με σκοπό τα κύτταρα να τροποποιηθούν και να ταιριάζουν με τον παραλήπτη ώστε να γίνουν λιγότερο πιθανό να απορριφθούν από αυτόν. Αυτή η εξέλιξη, θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους με διαβήτη αλλά και έλκη εκ πίεσεως, των οποίων τα τραύματα αργούν να επουλωθούν. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα έλκη εκ πιέσεως (που ονομάζονται επίσης και κατακλίσεις και έλκη εκ κατάκλισης) είναι βλάβες του δέρματος που οφείλονται στην παρατεταμένη άσκηση πίεσης στο δέρμα.

Το δέρμα είναι η τελευταία πρόοδος που έχει συμβεί στον τομέα της Ιατρικής μετά τον Μάιο όπου μία άλλη ομάδα επιστημόνων έφερε την προοπτική δημιουργίας 3D-printed οργάνων χρησιμοποιώντας ένα πολύπλοκο σύστημα αγγείων το οποίο μοιάζει με την δομή των πνευμόνων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας