Eric Schmidt, Προβλέψεις για το 2014

Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, έκανε τις προβλέψεις του για το 2014 μέσω ενός video που αναρτήθηκε στο Bloomberg TV. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αλλάξουν πολλά για τους καταναλωτές μιας και όλοι θα έχουν από ένα smartphone. Tο γεγονός πως όλοι θα είναι συνδεδεμένοι σε αυτές τις συσκευές, επονομαζόμενες και ως υπερυπολογιστές, σηματοδοτεί μια νέα γενιά από πληθώρα εφαρμογών είπε επίσης.

Οι εφαρμογές αυτές θα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, την επιμόρφωση, την κοινωνική ζωή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλές άλλες που όλοι μας θα χρησιμοποιούμε στις φορητές συσκευές μας. Αναφορικά με τις φορητές συσκευές, αναφέρει το γεγονός πως η τάση του να κερδίσουν τη μάχη οι φορητές συσκευές, έχει πλέον κερδηθεί μιας και υπάρχει μια μαζική στροφή των καταναλωτών στα smartphone και στα tablets με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν αυτές των προσωπικών υπολογιστών. Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι η εξέλιξη των υπηρεσιών σε συνδιασμό το πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν κάθε επιχείρηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπροσθέτως, σημειώθηκε πως ένας από τους τομείς που δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί είναι αυτός της γενετικής. Οι εξελίξεις στο θέμα του DNA και η ικανότητα στο να έχει ο καθένας μας την προσωπική γονιδιακή βάση δεδομένων του, θα ενισχύσει τις προσπάθειες στο ανακαλυπτούν νέες θεραπείες και μεθόδους διάγνωσης του καρκίνου, αποτελούν γεγονότα εξαιρετικής σημασίας.

Παραδέχθηκε επίσης πως η Google , όταν ο ίδιος ήταν σε μεγαλύτερο αξίωμα, έκανε το μεγάλο λάθος να μην εκτιμήσει σωστά την άνοδο του φαινομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο Schmidt δε θα επαναληφθεί ξανά. Δικαιολόγησε ωστόσο το λάθος λέγοντας πως η Google ήταν απασχολημένη με πολλά άλλα θέματα εκείνη την περίοδο αλλά κακώς παρέλειψε να δώσει την πρέπουσα σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό, όπως αποδείχθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ότι στόχος της Google είναι να επενδύσει σε ακόμα περισσότερες εταιρείες που μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της εταιρείας για καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα μέσα σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία ενώ δεν έθεσε κάποιο από τα προϊόντα της Google σα φαβορί για να κυριαρχήσει το 2014.

Eric Schmidt, Eric Schmidt, Προβλέψεις για το 2014

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel Fold 2: Πείτε αντίο στο camera visor – Επιβεβαιώθηκε ο πλήρης ανασχεδιασμός

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ρίξαμε την πρώτη μας ματιά στη σχεδίαση του επερχόμενου Pixel Fold 2 της Google και πραγματικά εκπλαγήκαμε.

Software Android featured Google

Android 15: Έφτασε το πρώτο developer preview – Όλα τα νέα

Η Google ανακοίνωσε το πρώτο developer preview για την επερχόμενη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, του Android 15.

Smartphones Android Smartphones featured Google

8 tips από τη Google για επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο smartphone σας

Εάν είστε κάτοχος Android τηλεφώνου, τότε υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Internet gmail Google

Google Gmail: Πώς θα βάλει τέλος στο spam για την προστασία των χρηστών

Η Google αναλαμβάνει δράση προκειμένου να εμποδίσει τα spam μηνύματα στο Gmail, αποσκοπώντας στην προστασία των χρηστών.