Eric Schmidt, Προβλέψεις για το 2014

Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, έκανε τις προβλέψεις του για το 2014 μέσω ενός video που αναρτήθηκε στο Bloomberg TV. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αλλάξουν πολλά για τους καταναλωτές μιας και όλοι θα έχουν από ένα smartphone. Tο γεγονός πως όλοι θα είναι συνδεδεμένοι σε αυτές τις συσκευές, επονομαζόμενες και ως υπερυπολογιστές, σηματοδοτεί μια νέα γενιά από πληθώρα εφαρμογών είπε επίσης.

Οι εφαρμογές αυτές θα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, την επιμόρφωση, την κοινωνική ζωή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλές άλλες που όλοι μας θα χρησιμοποιούμε στις φορητές συσκευές μας. Αναφορικά με τις φορητές συσκευές, αναφέρει το γεγονός πως η τάση του να κερδίσουν τη μάχη οι φορητές συσκευές, έχει πλέον κερδηθεί μιας και υπάρχει μια μαζική στροφή των καταναλωτών στα smartphone και στα tablets με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν αυτές των προσωπικών υπολογιστών. Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι η εξέλιξη των υπηρεσιών σε συνδιασμό το πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν κάθε επιχείρηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπροσθέτως, σημειώθηκε πως ένας από τους τομείς που δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί είναι αυτός της γενετικής. Οι εξελίξεις στο θέμα του DNA και η ικανότητα στο να έχει ο καθένας μας την προσωπική γονιδιακή βάση δεδομένων του, θα ενισχύσει τις προσπάθειες στο ανακαλυπτούν νέες θεραπείες και μεθόδους διάγνωσης του καρκίνου, αποτελούν γεγονότα εξαιρετικής σημασίας.

Παραδέχθηκε επίσης πως η Google , όταν ο ίδιος ήταν σε μεγαλύτερο αξίωμα, έκανε το μεγάλο λάθος να μην εκτιμήσει σωστά την άνοδο του φαινομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο Schmidt δε θα επαναληφθεί ξανά. Δικαιολόγησε ωστόσο το λάθος λέγοντας πως η Google ήταν απασχολημένη με πολλά άλλα θέματα εκείνη την περίοδο αλλά κακώς παρέλειψε να δώσει την πρέπουσα σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό, όπως αποδείχθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ότι στόχος της Google είναι να επενδύσει σε ακόμα περισσότερες εταιρείες που μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της εταιρείας για καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα μέσα σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία ενώ δεν έθεσε κάποιο από τα προϊόντα της Google σα φαβορί για να κυριαρχήσει το 2014.

Eric Schmidt, Eric Schmidt, Προβλέψεις για το 2014

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel

Η Google καθυστερεί την ενημέρωση Αυγούστου στα Pixel

To Αndroid security patch Αυγούστου θα καθυστερήσει να φτάσει στα Pixel smartphones, με τη Google να μην το κυκλοφορεί, όπως συνηθίζει, την πρώτη Δευτέρα του μήνα.

Smartphones Google Google Pixel

Το Google Pixel 6a παίρνει το Android 13 Beta 4.1

Πρόκειται για το Android 13 Beta 4.1, το οποίο είναι το πιο πρόσφατο Android 13 beta και είναι ήδη διαθέσιμο για άλλες συσκευές Pixel.

Smartphones featured Google Google Pixel

Pixel 7/ Pixel 7 Pro: Διέρρευσαν οι ημερομηνίες προπαραγγελίας και κυκλοφορίας

Μία από τις πληροφορίες που θα ήθελε να κρατήσει μυστική η Google είναι το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των δύο Android smartphones αλλά ούτε αυτό το κατάφερε.

Internet featured Google Google Maps

Google Maps: Νέες λειτουργίες που θα διευκολύνουν τις καλοκαιρινές σας εξορμήσεις

Είτε ψάχνετε για αυτά που πρέπει να δείτε σε μια πόλη που επισκέπτεστε για πρώτη φορά είτε προγραμματίζετε διαδρομές με ποδήλατο τα updates που έγιναν στο Google Maps θα σας καλύψουν.