Beyond 4.0

Eric Schmidt, Προβλέψεις για το 2014

Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της Google, έκανε τις προβλέψεις του για το 2014 μέσω ενός video που αναρτήθηκε στο Bloomberg TV. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει πως το 2014 θα είναι η χρονιά που θα αλλάξουν πολλά για τους καταναλωτές μιας και όλοι θα έχουν από ένα smartphone. Tο γεγονός πως όλοι θα είναι συνδεδεμένοι σε αυτές τις συσκευές, επονομαζόμενες και ως υπερυπολογιστές, σηματοδοτεί μια νέα γενιά από πληθώρα εφαρμογών είπε επίσης.

Οι εφαρμογές αυτές θα έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, την επιμόρφωση, την κοινωνική ζωή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλές άλλες που όλοι μας θα χρησιμοποιούμε στις φορητές συσκευές μας. Αναφορικά με τις φορητές συσκευές, αναφέρει το γεγονός πως η τάση του να κερδίσουν τη μάχη οι φορητές συσκευές, έχει πλέον κερδηθεί μιας και υπάρχει μια μαζική στροφή των καταναλωτών στα smartphone και στα tablets με τις πωλήσεις τους να ξεπερνούν αυτές των προσωπικών υπολογιστών. Γίνεται επίσης αναφορά στο ότι η εξέλιξη των υπηρεσιών σε συνδιασμό το πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν κάθε επιχείρηση σε παγκόσμια κλίμακα.

Επιπροσθέτως, σημειώθηκε πως ένας από τους τομείς που δε γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί είναι αυτός της γενετικής. Οι εξελίξεις στο θέμα του DNA και η ικανότητα στο να έχει ο καθένας μας την προσωπική γονιδιακή βάση δεδομένων του, θα ενισχύσει τις προσπάθειες στο ανακαλυπτούν νέες θεραπείες και μεθόδους διάγνωσης του καρκίνου, αποτελούν γεγονότα εξαιρετικής σημασίας.

Παραδέχθηκε επίσης πως η Google , όταν ο ίδιος ήταν σε μεγαλύτερο αξίωμα, έκανε το μεγάλο λάθος να μην εκτιμήσει σωστά την άνοδο του φαινομένου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάτι το οποίο, όπως ανέφερε ο Schmidt δε θα επαναληφθεί ξανά. Δικαιολόγησε ωστόσο το λάθος λέγοντας πως η Google ήταν απασχολημένη με πολλά άλλα θέματα εκείνη την περίοδο αλλά κακώς παρέλειψε να δώσει την πρέπουσα σημασία σε κάτι τόσο σημαντικό, όπως αποδείχθηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο ότι στόχος της Google είναι να επενδύσει σε ακόμα περισσότερες εταιρείες που μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες της εταιρείας για καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα μέσα σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία ενώ δεν έθεσε κάποιο από τα προϊόντα της Google σα φαβορί για να κυριαρχήσει το 2014.

Eric Schmidt

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Jony Ive

O Jony Ive μετά την Apple θα συνεργαστεί με τη Ferrari

O πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με την Ferrari.

Business

Beyond 4.0: Έρχεται η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Η έκθεση Beyond 4.0 απέχει λίγες εβδομάδες και μας περιμένει για να συμμετάσχουμε και να διαπιστώσουμε πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε κάθε κομμάτι της ζωής μας με την τεχνολογία.

Business Google European Commission

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση της Google από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δημιουργία τραστ.

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.