Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Ericsson 206, Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών είχε ήδη καταβάλει πρόστιμο 520,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019 για αυτό που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης είχαν χαρακτηρίσει «πολυετή εκστρατεία διαφθοράς» η οποία αφορούσε τη δωροδοκία κυβερνητικών αξιωματούχων και την παραποίηση βιβλίων και αρχείων στο Τζιμπουτί, την Κίνα, το Βιετνάμ, την Ινδονησία και το Κουβέιτ. Επιπλέον, η εταιρεία είχε καταβάλει περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η Ericsson χρησιμοποιούσε εξωτερικούς συμβούλους για να δωροδοκεί κυβερνητικούς αξιωματούχους και να διαχειρίζεται «μαύρα ταμεία» στις πέντε χώρες, δήλωσαν οι εισαγγελείς, χρησιμοποιώντας «εικονικές συμβάσεις» και «πλαστά τιμολόγια» για να αποκρύπτει τη φύση των κεφαλαίων, σύμφωνα με την εν λόγω συμφωνία αναβολής της δίωξης.

Οι υπάλληλοι της Ericsson στην Κίνα φρόντισαν να δοθούν «δεκάδες εκατομμύρια δολάρια» σε πράκτορες και συμβούλους, «ένα μέρος των οποίων χρησιμοποιήθηκε για να προσφερθούν πράγματα αξίας, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιών αναψυχής, σε ξένους αξιωματούχους».

Στο Τζιμπουτί, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι ένας υπάλληλος της Ericsson αφιέρωσε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια σε δωροδοκίες προς υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά και στην κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών του Τζιμπουτί.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Business Ericsson

Η Ericsson προχωρά σε περικοπή 1.400 θέσεων εργασίας στη Σουηδία

Η Ericsson σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας σε άλλες χώρες, ιδίως στις ΗΠΑ.

Business Ericsson

Ericsson: Με αρνητικό πρόσημο “έκλεισε” το 2022

Κατώτερα των εκτιμήσεων εμφανίστηκαν τα κέρδη της Ericsson για το δ’ τρίμηνο του 2022, με την εταιρεία να κάνει λόγο για οικονομικές αβεβαιότητες κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2023.