Ericsson | Θα προμηθεύσει τον ΟΤΕ με λύση IPTV

, Ericsson | Θα προμηθεύσει τον ΟΤΕ με λύση IPTVΗ Ericsson επιλέχθηκε ως υπεύθυνος ενσωμάτωσης, προμηθευτής λύσεων και επιχειρηματικός σύμβουλος συστημάτων IPTV από άκρη σε άκρη για τον κορυφαίο πάροχο στην Ελλάδα, τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ). Η πλήρης λύση IPTV για τον OTE περιλαμβάνει συστήματα headend της Tandberg Television, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Ericsson, εφαρμογή middleware, πλατφόρμα διανομής περιεχομένου και ένα προσαρμοσμένο και ευέλικτο portal για τους καταναλωτές.

Η λύση θα περιλαμβάνει επίσης πλήρη υλοποίηση και ενσωμάτωση εργαλείων διαχείρισης λειτουργιών. Η Ericsson επιλέχθηκε χάρη στην αποδεδειγμένη της δυνατότητα να παρέχει μια πλήρη λύση IPTV που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς.

Η λύση IPTV θα επιτρέψει στον OTE να προσφέρει νέες, εξελιγμένες υπηρεσίες στους καταναλωτές του. Η αρχική προσφορά θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία τηλεοπτικών καναλιών, video on demand, ηλεκτρονικών οδηγών προγράμματος καθώς και δυνατότητες προσωπικής εγγραφής βίντεο.

Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Ελλάδος, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που ο ΟΤΕ επέλεξε την Ericsson. Πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για την Ericsson και τον OTE στη νέα αρένα των πολυμέσων, στην οποία το IPTV διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο”.

Η Ericsson προσφέρει μια λύση IPTV από άκρη σε άκρη, η οποία αποτελείται από IPTV middleware, video on demand, δικτυακό PVR, IPTV headends, προστασία περιεχομένου, υποδομή IPTV, ενσωμάτωση συστημάτων και εφαρμογές IPTV όπως παιχνίδια. Η Ericsson έχει μέχρι σήμερα υπογράψει περισσότερες από 180 συμβάσεις IPTV. Σε αυτές περιλαμβάνονται συμβάσεις εμπορικής λειτουργίας, έργα ενσωμάτωσης συστημάτων IPTV, συμβάσεις IPTV headend και συμβάσεις υποδομής IPTV για πρόσβαση, μεταφορά σε μητροπολιτικά δίκτυα και IP Edge.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nmpardakis

“Η Ericsson επιλέχθηκε ως υπεύθυνος ενσωμάτωσης..”

Eντελώς τυχαία;;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Nova OTE

Η επανάσταση της Οπτικής Ίνας στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Τα μεγάλα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσουν την ψηφιακή ανάπτυξη της Ελλάδας με έμφαση στην κάλυψη όλων των πολιτών με δίκτυα οπτικών ινών και την εξασφάλιση ταχύτητας σύνδεσης 1 Gbps.

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.