Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Ericsson, Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Με τη διευθέτηση αυτή κλείνει η συμφωνία που συνήφθη το Δεκέμβριο 2019, στο πλαίσιο της οποίας ο όμιλος έχει ήδη πληρώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην αμερικανική δικαιοσύνη για να κλείσει διώξεις για διαφθορά σε πέντε άλλες χώρες (Τζιμπουτί, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδονησία και Κουβέιτ).

Η συμφωνία που συνήφθη τώρα, αφορά στο γεγονός ότι η Ericsson δεν είχε κοινοποιήσει στην αμερικανική δικαιοσύνη, η παγκόσμια δικαιοδοσία της οποίας σε πολυάριθμους τομείς της επιτρέπει διώξεις εναντίον πολλών ξένων ομίλων, τα αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας σχετικά με φερόμενες δωροδοκίες. «Η απόφαση αυτή είναι μια βάναυση υπενθύμιση μιας ιστορικά κακής διαγωγής. Έχουμε αντλήσει τα διδάγματα απ’ αυτό και είμαστε δεσμευμένοι σε ένα σημαντικό ταξίδι για να αλλάξουμε την κουλτούρα μας», διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ομίλου Μπέργε Έκχολμ.

Από την εσωτερική έρευνα προέκυψαν κυρίως ύποπτες πληρωμές για οδικές μεταφορές σε ζώνες ελεγχόμενες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες πιστεύεται πως κατέληξαν στις τσέπες της τζιχαντιστικής οργάνωσης, όταν αυτή ήλεγχε ένα τμήμα του ιρακινού εδάφους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.

Smartphones Facebook Instagram Meta

Meta: Εγκαινιάζει την συνδρομητική υπηρεσία για Facebook και Instagram

Η Meta λανσάρει στις ΗΠΑ τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες των Facebook και Instagram να διαθέτουν επαληθευμένους λογαριασμούς, αλλά έναντι πληρωμής.