Έσοδα ρεκόρ για την Apple στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Apple, Έσοδα ρεκόρ για την Apple στο τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους

Παρά τις προβλέψεις, η Apple κατάφερε να ανακοινώσει έσοδα ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020. Το οικονομικό έτος ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου και παρά τη μείωση 16% των πωλήσεων των iPhone σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, η εταιρεία είδε αύξηση σε πολλά άλλα τμήματα.

Τόσο τα Mac όσο και τα iPad είδαν σημαντική αύξηση των πωλήσεων. Τα έσοδα από τους Mac αυξήθηκαν κατά 29% σε σχέση με το 2019, ενώ και τα έσοδα των iPad έφτασαν τα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση δηλαδή 46%. Τα wearables (AirPods, Beats, Apple Watch) της εταιρείας είδαν αύξηση 20% στα έσοδα τους, με τα έσοδα των υπηρεσιών της εταιρείας να βλέπουν εξίσου αύξηση 16%.

Τα συνολικά έσοδα της Apple έφτασαν τα 64,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ρεκόρ για την εταιρεία, καθώς είναι το υψηλότερο που έχουμε δει σε ένα τρίμηνο. Παρά την πτώση των πωλήσεων, τα iPhone συνεχίζουν να είναι η κινητήρια δύναμη της Apple, με έσοδα 26,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

O CEO της εταιρείας, Tim Cook, δήλωσε:

Η Apple έκλεισε ένα οικονομικό έτος που καθορίζεται από την καινοτομία μπροστά σε αντιξοότητες, με ένα ρεκόρ του τριμήνου του Σεπτεμβρίου, με επικεφαλής τα ρεκόρ όλων των εποχών για τα Mac και τις υπηρεσίες. Παρά τις συνεχόμενες επιπτώσεις του COVID-19, η Apple βρίσκεται στη μέση της πιο παραγωγικής περιόδου της και η ανταπόκριση σε όλα μας τα νέα προϊόντα, με επικεφαλής την πρώτη σειρά iPhone με 5G, ήταν εξαιρετικά θετική.

Από την εξ αποστάσεως μάθηση έως το γραφείο στο σπίτι, τα προϊόντα της Apple υπήρξαν ένα παράθυρο στον κόσμο για τους χρήστες καθώς η πανδημία συνεχίζεται. Οι ομάδες μας έχουν ανταποκριθεί στις τωρινές ανάγκες του κόσμου με δημιουργικότητα, πάθος και όλων των ειδών μεγάλες ιδέες που μόνο η Apple μπορεί να προσφέρει.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Τα επομενα χρονια πιστευω οτι τα εσοδα απο τα services θα αυξηθουν παρα πολυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.