Η ΕΕ ετοιμάζει πρόστιμο 1+ δισ. ευρώ για την Google

4

european-commission-google-03-570

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η ΕΕ ετοιμάζεται να εκδώσει την απόφασή της σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιεί για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Google. Ο τεχνολογικός γίγαντας κινδυνεύει να λάβει πρόστιμο που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Google δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την είδηση, αλλά εάν οι πληροφορίες είναι σωστές, μπορεί να είναι το κλείσιμο της πολυετούς υπόθεσης για αντιμονοπωλιακή πολιτική από την πλευρά της Google.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Google ότι καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά μηχανών αναζήτησης. Η υπηρεσία που έχει μπει στο στόχαστρο είναι το Google Shopping, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων μεταξύ διαφορετικών προμηθευτών και οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας χρησιμοποιεί τους δικούς του αλγόριθμους αναζήτησης για να προωθήσει περισσότερο απ όσο θα έπρεπε, την δική του υπηρεσία του στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν η Google κριθεί ένοχη, η Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο ύψους μέχρι και 10% των εσόδων της, που ανήλθαν σε 90 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τους Financial Times.

Margrethe Vestager
Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη έρευνα που βάζει την Google στο μεγεθυντικό φακό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ρυθμιστική αρχή της ΕΕ εξετάζει επίσης εάν η πολιτική της εταιρείας να κάνει προ-εγκατάσταση των δικών της apps σε mobile συσκευές, λειτουργεί εις βάρος ανταγωνιστικών εφαρμογών.

Πηγή: 1,2

4
Σχόλια

avatar
4 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
4 Σχολιαστές
NikosArΑλέξανδροςΛάμπροςKostas Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
Kostas
Επισκέπτης
Kostas

Υπάρχει ευρωπαϊκή μηχανή αναζήτησης που εμποδίζεται από την google? Δεν είναι τρολιά πραγματική ερώτηση κάνω… Για φοροδιαφυγή ναι , κάνει αίσχη παγκοσμίως αλλά άμα η πίτσα σου είναι καλύτερη και ο δίπλα δεν κάνει κάτι να τη βελτιώσει γιατί φέρει ευθύνη η εταιρία?
Η σοβαρότερη mainstream επιλογή είναι το Bing και αυτό απέχει έτη φωτός, τουλάχιστο στην Ελλάδα.

Λάμπρος
Επισκέπτης
Λάμπρος

Σωστά λέει ο Κώστας δεν υπάρχει άλλος αντίπαλος σε αυτό το παιχνίδι

Αλέξανδρος
Επισκέπτης
Αλέξανδρος

Το Bing χρησιμοποιώ και εγώ αλλά δεν νομίζω ότι βολεύει τον μέσο Έλληνα γιατί το Google δουλεύει με άλλους αλγόριθμους

NikosAr
Επισκέπτης
NikosAr

Η είδηση αναφέρει ότι : Στα αποτελέσματα της αναζήτησης (google μηχανής), σου δείχνει περισσότερα δικά της προϊόντα και υποπροϊόντα και άρα αυτό δεν είναι σωστό, βάση της μονωπολιακης πολιτικής κι όχι αν υπάρχει ανταγωνισμός στις ” μηχανές αναζήτησης”

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα