Evo 2020: Ακυρώνεται εντελώς μετά τις κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων

, Evo 2020: Ακυρώνεται εντελώς μετά τις κατηγορίες περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων

Η διοργάνωση Evo είναι το μεγαλύτερο event για τους φίλους των fighting games. Φέτος, λόγω της πανδημίας του COVID-19, η εταιρεία αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η διοργάνωση κανονικά, αλλά μέσω ενός ειδικού online event, όπου οι αγώνες θα πραγματοποιούνταν μέσω online multiplayer.

Όμως, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν αρκετές κατηγορίες κατά της διοργανώτριας εταιρείας, με χρήστες στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης να δημοσιοποιούν κατηγορίες περί σεξουαλικής τους παρενόχλησης. Οι περισσότερες κατηγορίες αφορούσαν τον πρόεδρο της εταιρείας, Joey Cuellar, ο οποίος φαίνεται να παρενοχλούσε νεαρά αγόρια στη διάρκεια των διοργανώσεων.

Μετά από αυτές τις κατηγορίες, αρκετές εταιρείες, με πρώτη την Capcom, αποφάσισαν να ακυρώσουν τη συνεργασία τους με την Evo, ενώ η ίδια η εταιρεία μετά από αυτές τις αποκαλύψεις διάλεξε να ακυρώσει εντελώς το event και να απομακρύνει τον Cuellar με διοικητική απόφαση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

“Τις τελευταίες 24 ώρες, ως απάντηση στις σοβαρές κατηγορίες που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, έχουμε λάβει την πρώτη από μία σειρά σημαντικών αποφάσεων σχετικά με το μέλλον της εταιρείας μας. Σε άμεση ισχύ τίθεται η απομάκρυνση του Joey Cuellar, ο οποίος δε θα εμπλέκεται πλέον με την Evo υπό οποιαδήποτε ιδιότητα. Προς το παρόν εργαζόμαστε για τον πλήρη διαχωρισμό του από την εταιρεία και την απαλλαγή του από όσες ευθύνες του είχαν τεθεί.

Από εδώ και πέρα, ο Tony Cannon θα ενεργεί ως CEO. Από αυτή τη θέση, θα έχει ηγετικό ρόλο στην ιεράρχηση μεγαλύτερων ευθυνών σε ολόκληρη την Evo, τόσο εσωτερικά όσο και στις εκδηλώσεις μας.

Η πρόοδος δεν έρχεται σε μία νύχτα ή χωρίς τη γενναιότητα εκείνων που μιλούν ενάντια στις λανθασμένες συμπεριφορές και στην αδικία. Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι από όλα αυτά που έγιναν, αλλά ακούμε και δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε απαραίτητη αλλαγή για να κάνουμε την Evo ισχυρότερη και ασφαλέστερη. Ως αποτέλεσμα, ακυρώνουμε το Evo Online event και θα προσπαθήσουμε να εκδώσουμε επιστροφές χρημάτων σε όλους τους παίκτες που επέλεξαν να αγοράσουν κάποιο badge. Θα δωρίσουμε το ισοδύναμο των εσόδων, όπως υποσχεθήκαμε, στο Project HOPE.”

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.