Πρώην εργαζόμενοι της Apple αναφέρουν πως το μεγάλο όραμα για τη Siri χάθηκε μετά το θάνατο του Steve Jobs, ρίχνοντας “καρφιά” στην εταιρεία ενδεχομένως για τον τρόπο αξιοποίησης της υπηρεσίας η οποία αρχίζει και μένει πίσω στον ανταγωνισμό. Είναι πραγματικότητα ότι η Siri μένει πίσω σε αποτελεσματικότητα απέναντι στον ανταγωνισμό με την Alexa της Amazon […]
Πρώην εργαζόμενοι της Apple αναφέρουν πως το μεγάλο όραμα για τη Siri χάθηκε μετά το θάνατο του Steve Jobs, ρίχνοντας “καρφιά” στην εταιρεία ενδεχομένως για τον τρόπο αξιοποίησης της υπηρεσίας η οποία αρχίζει και μένει πίσω στον ανταγωνισμό.
Είναι πραγματικότητα ότι η Siri μένει πίσω σε αποτελεσματικότητα απέναντι στον ανταγωνισμό με την Alexa της Amazon και το Google Assistant. Τις προηγούμενες ημέρες ο συν-ιδρυτής της Siri, Norman Winarsky κατηγόρησε την Apple ότι παραλάβανε μια εφαρμογή σχετικά με ταξίδια και διασκέδαση και την μετατρέψανε σε ψηφιακό βοηθό για τους κατόχους iOS συσκευών, ζητώντας υπερβολικά πολύπλοκα θέματα να τους λύσει, κάνοντας την υπηρεσία λιγότερο αποτελεσματική.
Οι πρωήν εργαζόμενοι της Apple ανέφεραν ότι ο Steve Jobs ήταν οραματιστής και για αυτό “έβαλε” τη Siri στα iPhone. Τη συγκεκριμένη εταιρεία την εξαγόρασε η Apple στις 8 Απρίλη του 2010 για 200 εκ. δολάρια και στην αρχή υπήρχαν συζητήσεις σχετικά με το πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Ορισμένοι επέμεναν να παρέχει γρήγορα και με ακρίβεια πληροφορίες που θα ζητούσαν οι χρήστες και άλλοι ζητούσαν να κάνει πολύπλοκες διαδικασίες.
Σε πρόσφατη έρευνα, η Siri απέδωσε χειρότερα από το Google Assistant όταν της έγιναν πέντε διαφορετικές ερωτήσεις σχετικά με τοπικές αναζητήσεις, εμπόριο, πλοήγηση, πληροφορίες και “εντολές” να κάνει συγκεκριμένες διαδικασίες, ενώ δεν τα πήγε καλά σε σύγκριση με την Alexa και την Cortana όπου δεν τα πήγε καλά σε τρεις κατηγορίες ερωτήσεων. Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι πλέον το όραμα που χάθηκε, κατά τους πρώην εργαζομένους, αλλά και λόγω απρόσμενης έλλειψης ενδιαφέροντος από τους developers παρά το γεγονός ότι η Apple έκανε άνοιγμα σε third party developers με το iOS 10 το 2016.
Η Apple στα 50 της δηλώνει ότι το iPhone θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην εποχή της AI, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κατηγορίες προϊόντων.
Η νέα έκδοση macOS 26.4 φέρνει ορατές βελτιώσεις σε browser, σημειώσεις, αγορές οικογένειας, υπότιτλους και emoji, με έμφαση στην πιο εύκολη καθημερινή χρήση.
Η Apple ανακοίνωσε το WWDC26 για τις 8-12 Ιουνίου, με online παρουσίαση νέου software, AI εξελίξεις, πάνω από 100 sessions και ειδική εκδήλωση στο Apple Park.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου