Εξαγορά της Forthnet Nova από την Alter Ego του Μαρινάκη

Nova Μαρινάκης, Εξαγορά της Forthnet Nova από την Alter Ego του Μαρινάκη
Στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ομίλου Alter Ego περνάει η Forthnet (Nova) αντί του ποσού των 41 εκατομμυρίων ευρώ όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Alpha. Το deal θα πρέπει να εκγρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Forthnet οφείλει στις τράπεζες άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ με τις πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ, Πειραιώς, Alpha και κατά 3% η τράπεζα Αττικής) ένα χουν αποκτήσει τον έλεγχο της στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μέρους μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016.

Αυτό φαίνεται να είναι το τελευταίο επεισόδιο στην πολυετή προσπάθεια των τραπεζών για ανεύρεση επενδυτή, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που οι τράπεζες απέκτησαν τον έλεγχο της Forthnet και ξεκίνησαν οι διασικασίες για την πώληση της.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια εμφανίστηκαν ως διεκδικητές επενδυτικά σχήματα τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό όπως το σχήμα Vodafone-Wind αλλά και ο όμιλος ANT1.

Υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος Alter Ego καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega (σ.σ. θα πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός σε ημερομηνία που αναμένεται), τότε και την εντάξει στο πρόγραμμα της Nova τότε δημιουργείται ένας ισχυρός πόλος ικανός να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στην τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά.

Η Forthnet έχει υποχρεώσεις ρυθμισμένες προς το Δημόσιο και τα Ταμεία ενώ δεν οφείλει χρήματα στους εργαζόμενους που πληρώνονται κανονικά.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Και πλήρωνε τώρα φόρους για ανακεφαλαιοποιήσεις και κερατιάτικες προμήθειες για να έρχονται οι Μαρινάκιδες να παίρνουν 80% κούρεμα δανείων…

stavag

80% κούρεμα απο τις τράπεζες που χρεοκόπησε η Ελλάδα για να σωθούν ευγε!!!!!

JR

Το αντίθετο έγινε, χρεοκόπησε το Ελληνικό κράτος από την κακοδιαχειριση επί Κωστάκη και με τις λάθος ενέργειες του ΓΑΠ και γι αυτό χεοκοπησαν οι τράπεζες (που έχουν και αυτές βέβαια τις ευθύνες τους γιατί έδιναν δάνεια με “μαϊμού” διασφαλισεις) .

ΚΛ

Λάθος οι τράπεζες χρωκόπησαν ….γιατι υποχρεώθηκαν βάση νόμου να αγοράζουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου που τελικά κουρεύτηκαν σε υψηλο ποσοστό και έχασαν τα χρήματα τους. Μετά κρατικοποιήθηκαν ….και όταν άρχισαν να ξεπληρώνουν τα δάνεια τους …..καποιος φρόντισε να τις κλείσει και να βάλει capital control μηδενίζοντας της αξία τους.
Η nova είναι μια χρεωκοπημένη εταιρια …ή θα έκλεινε γιατι όλο μειώνεται ο τζίρος της ή θα την έπαιρνε καποιος. Ως τώρα όλοι έκαναν πίσω. Βρέθηκε ο συγκεκριμένος επιχειρημστίας και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο. Προφανώς κανεις δεν αναλαμβάνει χρέη 350 …. κοινως να δώσει 400 εκατ. ….χαζός δεν ειναι γιατι με τόσα φτιάχνει νεα nova απο την αρχη.
Στην πράξη ελπίζουμε να υπάρχει ένας ισχυρός παίχτης …που συμπιέσει τις τιμές και παροχές για όλους λογω ανταγωνισμού σε όλες τις εταιρίες.

SD

ΗΔΗ ΦΕΥΓΩ ΑΠΟ ΝΟΒΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΩ ΟΤΕ

Greko

Εξαγόρασε μόνο το ποσοστό της Forthnet δλδ κάπου 35%. Η wind vodafone έχουν περίπου 29% και από 15% εταιρεία απο Μαρόκο και Τυνησία..

Petros

Σημασια δεν εχει τι δινεις, αλλα τι παιρνεις. 3 χρονια κανενας δεν εδινε ουτε ενα ευρω (απο την τσεπη του).
Οσο για το κουρεμα, δεν γινετε, γιατι χαριζουν, αλλα γιατι δεν προκειτε να παρουν ευρω απο αυτα που τους χρωστουν.
Αν εισαι φιλε στην ΝΟVA γιατι την ειχαν κατι ξενοι , ενω τωρα θελεις να φυγεις , καλο ταξιδι (πιστευω ομως να μην παιζεις ουτε στοιχημα, ουτε Τζοκερ, ουτε φαρμακα απο γνωστη εταιρεια) αθανατη Ελλαδα.

Greg

Του χρόνου ένα είναι σίγουρο, θα δείχνει όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού και των βοηθητικών ομάδων του 😛 αλλά κάτι Παναθηναικό, Άεκ, Πάοκ κλπ τους ξεχνάει η Nova… Το Ελληνικό πρωτάθλημα ήταν και είναι κατεστραμμένο εντός και εκτός γηπέδων, πλέον θα είναι και τηλεοπτικά… (υγ. το ότι θα αποκτήσει την ταινιοθήκη του Mega είναι ένας ισχυρός πόλος ικανός να διαμορφώσει νέες ισορροπίες στην τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά είναι το λιγότερο αστείο, δηλαδή θα σκάμε 25€ τον μήνα για να βλέπουμε Mega και θα γουστάρουμε, αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)

Vladimiros

Εγω ρε παιδια εχω Forthnet/Nova περιπου 8 χρονια και ειμαι ικανοποιημενος δεν εχω παει σε αλλη εταιρια…πληρωνω μονο ιντερνετ το 2μηνο βγαινει 38ευρω,ποιος θα το παρει και τι θα κανει δεν μας νοιαζει,αν ανεβουν οι τιμες τοτε οκκκ…κοιτας αλλου /:

Νικος

Το οτι γίνεται κούρεμα χρεών….. δεν πεφτει κανεις απο τα σύννεφα…. συνηθίζεται σε τετοιες περιπτώσεις…. οι τραπεζες θελουν ξεφορτωθούν και γίνεται κούρεμα…. αλλωστε και αλλοι προσπαθησαν να την αγορασουν… αλλα ο Μαρινάκης εκανε την καλυτερη προσφορά…. που ειναι το κακο? Μην μου πει κανεις οτι ειναι σαν να ελέγχει το ποδόσφαιρο…. σιγα…. αν πάρουν δίκαια χρημματα ας μείνουν… η Σουρωτή δεν ηταν χορηγος? Ο οπαπ δεν ηταν? Σωτήρια στο ερημο ποδόσφαιρο δεν υπαρχει…. Προσωπικά είμαι απο 2009 στην νοβα… και ειμαι πολυ ευχαριστημένος

nikos2019

Aς μην ήταν τα παχιά λεφτά του τσου-λου στη μέση και σου λεγα αν θα αγόραζε ο μαρινάκης τη νόβα. Σίγουρα ματσάκια με τους γύρω και μπόλικα σπόρια με τους μεγάλους. Το ότι τώρα υπάρχει καθαρό θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού (παίζει εναντίον των ομάδων που χρηματοδοτεί), δεν ενδιαφέρει και πολύ, γιατί απλά Ελλάδα ζουμε, όχι Ιταλία. Όσο για το 80% κούρεμα, αυτό σίγουρα θα το φορτωθούμε εμείς οι υπόλοιποι (πείτε το ανακεφαλαιοποίηση, πείτε το «μαξιλάρι» ασφαλείας 37 δισ., πείτε όπως θέλετε). Οι τράπεζες ΔΕΝ χάνουν ποτέ. Κανόνας.

bama

Η πλάκα είναι ότι αυτό που γίνεται με τις τράπεζες 10 χρόνια τώρα δεν μας απασχολεί (Πχ. πριν μερικές μέρες αύξησαν τις προμήθειες 20%, 20% εν μία νυκτί και έβαλαν και καινούριες χωρίς να κουνηθεί φύλλο). Το σκάνδαλο με την Eurobank πέρασε και δεν ακούμπησε. Το ξεπούλημα του υγιούς μέρους της Αγροτικής στην Πειραιώς για 90 εκατομμύρια, με πέντε δις προβληματικά δάνεια να μένουν στο κράτος και ενώ λίγους μήνες πρίν είχε απορριφθεί προσφορά 900 εκ. για το σύνολο ως ασύμφορη, μας άφησε παγερά αδιάφορους.
Τώρα επειδή είμαστε παναθηναϊκοί ή αεκτζήδες ή παναθηναϊκοί μας έπιασε ο πόνος για τις τράπεζες. Μια ζωή δήθεν σε αυτή τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.