Facebook, Εξαγόρασε το WhatsApp για 16 δις δολάρια

Το Facebook προέβει στην εξαγορά του WhatsApp, για το ποσό των 4 δις δολαριών σε ρευστό, 12 δις δολάρια σε μετοχές και 3 δις δολάρια σε περιορισμένες μετοχές, που θα διοχετευτούν στους δημιουργούς και υπαλήλλους της WhatsApp. Ακριβά φαίνεται να πλήρωσε την εξαγορά το Facebook, αν κρίνει κανείς πως η εξαγορά του Viber στοίχισε μόλις 900 εκ. δολάρια.

To WhatsApp θα συνεχίσει να είναι αυτόνομο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Mark Zuckerberg, ενώ ο Jan Koum δημιουργός του WhatsApp θα πάρει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook. Να σημειώσουμε πως το WhatsApp έχει 450 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Ο Jan σε άρθρο στο ιστολόγιο του WhatsApp έγραψε ότι:

“Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως διαφήμιση που θα διακόπτει την επικοινωνία σας (ΣτΜ: των χρηστών). Δεν θα υπήρχε καμία συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών μας, αν έπρεπε να συμβιβάσουμε τις βασικές αρχές που καθορίζουν πάντοτε την εταιρία μας, το όραμα μας και το προϊόν μας.”

Επίσης για να κάνει ποιο έντονα σαφές πως δεν αλλάζει τίποτα για τους χρήστες έγραψε το εξής “Να τι θα αλλάξει για εσάς, τους χρήστες μας: τίποτα.”

Facebook, WhatsApp, Facebook, Εξαγόρασε το WhatsApp για 16 δις δολάρια

Πηγή 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

Καλαη Motorolα αγοράστηκε μια για 12 δις και μετά για 3 δις που είναι εταιρία και το whatsapp που είναι εφαρμογή για 16 δις έλεος .

Spooky

Μήπως ήρθε ο καιρός να κερδίζουν και οι χρήστες κάτι από τις εξαγορές;

Χρήστος

Αυτοι οι υπεύθυνοι από το αντίστοιχο Viber θα τραβάνε τα μαλλιά τους, καθώς το έχουν πουλήσει για λιγότερο από 1 δις…

karkavelas

Το what’s up έχει σχεδόν 1 δις χρήστες εγγεγραμμένους και 450 εκατομμύρια ενεργούς σε καθημερινή βαση, λογικό είναι λοιπόν να πουληθεί τόσο.
Καμία σχέση με το Viber.

Vaggelis

Προσωπικά, δεν έχω βρει τον λόγο για τον οποίο κάποιοι προτιμούν το whatsapp σε σχέση με το viber όταν το πρώτο είναι συνδρομητικό και το δεύτερο δωρεάν παρέχοντας και την υπηρεσία φωνής… πάντως, το ότι το whatsapp πουλήθηκε ακριβότερα σίγουρα έπαιξε ρόλο το πλήθος των χρηστών αλλά κυρίως ο τζίρος που παράγουν. αν αληθεύουν τα 450.000.000 ενεργών χρηστών Χ $0,99 δεν είναι μικρό ποσό…

John Karakatsanis

Προσωπικά πιστεύω ότι κάτι θα αλλάξει στην υπηρεσία, όσο κι αν δίνει διαβεβαιώσεις ο δημιουργός του ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι.

Ίσως κάποια “ενοποίηση” Facebook Messenger / WhatsApp? Για να δούμε…

Nio

Αν ειναι καποιες εταιρειες να εχουν παγκοσμιο μονοπωλιο αφου τα εχουν πληρωνουν οσο οσο.. Πλακα κανετε??? Ξερετε τι σημαινει μονοπωλιο? Ολα τα κερδη δικα τους.

Darth

Το αγόρασαν καθαρά και μόνο για έχουν παγκοσμίο μονοπώλιο και να έχουν προσωπικά στοιχεία πάνω από 1 δυς χρηστών, και αυτά αξίζουν πολύ περισσότερο από 16 δυς που έδωσαν

Prototype

Όλοι λέτε για το πόσο αγοράστηκε και κάνεις δε λέει τι μας αφορά ότι από εδώ και πέρα μια τέτοια εφαρμογή όπως αυτή μπορεί να γεμίσει με διαφημίσεις η δε ξέρω εγώ τι άλλο μέχρι να ενσωματωθεί και με το Facebook πράγμα που δε έχω και δε θα ήθελα να το δω ποτέ αυτό να γίνεται…

Vaggelis

Για το τι θα γίνει απο εδώ και πέρα και σε κάθε αλλη περίπτωση μελλοντική δεν αποτελεί είδηση άρα δεν την σχολιαζω. Αν στο μέλλον αλλάξει κάτι και αυτό δεν μου αρέσει απλά σταματάω την χρήση και κοιτάζω στις εναλλακτικές.

Enzo

Προφανώς υπάρχουν χώρες που το What’s up είναι τόσο δημοφιλές όσο είναι το Viber στην Ελλάδα. Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός ότι έχει 450.000.000 ενεργούς χρήστες (το viber έχει 200.000.000).

Τώρα το γιατί το Facebook αγόρασε το what’s up είναι άλλη ιστορία…

tom

Eχοντας ζήσει στη Μέση Ανατολή, το whatsapp κυριολεκτικά παίρνει φωτιά από τα μηνύματα αφού όλοι με αυτό ασχολούνται. Είναι όλοι με το κινητό στο χέρι και το whatsapp ανοιχτό. Viber δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ (σε αντίθεση με την Ελλάδα). Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και σε άλλες χώρες.

Από την άλλη, δε νομίζω να είναι χαζοί ούτε αυτοί που έδωσαν 4 δισ για το whatsapp αλλά ούτε και αυτοί που έδωσαν 0.9 δισ για το viber.

Drake

Η εταιρεία βιτρίνα των ΜΥ των ΗΠΑ, εξαγόρασε μια εφαρμογή επικοινωνίας 450m ενεργών χρηστών…Αφού πρώτα φακελωθήκαμε μόνοι μας στο Facebook του “μεγάλου” αυτού μυαλού που ακούει στο όνομα Mark Zuckerberg, θα έχουνε και το What’s up για πιο ολοκληρωμένη παρακολούθηση…Ειδικά αν ισχύει αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω ότι κάνει θραύση στη Μέση Ανατολή, δεν χρειάζεται αλλος λόγος για ποιον λόγο να ξοδέψουν τόσα χρήματα.

makismali7

Καθόλου απίθανο να συμβαίνει αυτό π λέει ο drake

Vaggelis

όχι ρε παιδιά, μην τα μπερδεύετε… το fb το έχουν οι Εβραίοι μαζί με τους μασόνους και το έκαναν για να μην πέσει στα χέρια των Αμερικάνων !!!!!
όσο για το Viber το αγόρασαν οι Ιάπωνες προχτές γιατί ετοιμάζουν νέο perl harbor!!!
αμάν πια… διαβάστε και καμιά εφημερίδα

Sotiris

Δεν θα υπαρξει καμια αλλαγη, δεν θα εννοποιηθει το fb messenger με το whatsapp δεν χρειαζεται να γινει αλλοστε κατι τετειο.
(Ακριβως αυτο που ειπε ο Darth) —> “Το αγόρασαν καθαρά και μόνο για έχουν παγκοσμίο μονοπώλιο και να έχουν προσωπικά στοιχεία πάνω από 1 δις χρηστών, και αυτά αξίζουν πολύ περισσότερο από 16 δις που έδωσαν”

Vaggelis

Το ποσό είναι αποτέλεσμα της start-up φούσκας στην Silicon Valley. Όταν sexting εφαρμογές(snapchat) με μικρό τζίρο και ανύπαρκτο μοντέλο κέρδους χτυπάνε 3 δις λογικό είναι το whatsApp να χτυπάει τέτοιο ποσό. Μην ξεχνάτε ότι είναι κερδοφόρα εταιρία με μηδενικά κόστη μπροστά στο μέγεθος που έχουν. Θα σκάσει η φούσκα σύντομα πάντως…

ΥΓ: αλήθεια το Viber είναι τόσο δημοφιλές στην Ελλάδα; Εγώ και όλος ο κύκλος μυο whatsApp χρησιμοποιούμε. Επίσης το viber είναι αναξιόπιστο σαν εφαρμογή και η υπηρεσία VoIP πολύ κάτω του μετρίου. Βασικά εδω που τα λέμε αν η MS έφτιαχνε μια ελαφριά έκδοση του Skype θα τα εκμηδένιζε όλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.