Business

Facebook: Μετά τις live δολοφονίες προσλαμβάνει 3000 άτομα να ελέγχουν το περιεχόμενο

Μετά τις πρόσφατες live μεταδόσεις δολοφονιών μέσα από την πλατφόρμα του, το Facebook κάνει σημαντικές κινήσεις για να περιορίσει τέτοιου είδους περιεχόμενο. Το Facebook δέχτηκε πολύ έντονη κριτική ότι δεν προσπάθησε αρκετά να εμποδίσει την δημοσιοποίηση τέτοιου υλικού.

Πρόσφατα ένας πατέρας από την Ταϊλάνδη μετέδωσε ζωντανά στο Facebook τη δολοφονία της 11 μηνών κόρης του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Το υλικό από την δολοφονία του παιδιού ήταν διαθέσιμο για 24 ώρες και το είδαν χιλιάδες άνθρωποι.

Γι αυτό τον λόγο ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην πρόσληψη 3000 ατόμων, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για την παρακολούθηση του υλικού που ανεβαίνει στο Facebook και το φιλτράρισμα βίαιου περιεχομένου.

Οι 3000 νέοι υπάλληλοι θα πάνε στο Facebook μέχρι τον επόμενο χρόνο και θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες 4500 υπαλλήλους, που “σκανάρουν” το Facebook για ακατάλληλο περιεχόμενο.

Οι υπάλληλοι θα ελέγχουν τόσο τα live videos όσο και αυτά που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα.

Επιπλέον, ο CEO και συν-ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, δήλωσε πως 7500 υπάλληλοι θα αφαιρούν αναρτήσεις με ρητορική μίσους ή παιδικής κακοποίησης. Επίσης, σε συνεργασία με τις αρχές θα βοηθιούνται άτομα που εμφανίζουν αυτοκτονικές τάσεις.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 4 Μαΐου 2017 16:47

Σχόλια

  • Δηλαδή ολόκληρη Microsoft από πίσω και δεν υπάρχει ai να τα βρίσκει αυτά? Θα βάλουν πραγματικούς υπάλληλους να βλέπουν βίντεο και σχόλια και να πληρώνονται για αυτό? Και μετά λέμε για το ελληνικό δημόσιο ότι ξύνονται..

  • για λιγο το βλεπω να εχουν ανθρωπους μετα θα πουνε δεν ειναι αποτελεσματικοι οι ανθρωποι και θα φερουν την ai και καπου εκει θα ειπαρχει 100% παρακολουθιση οχι οτι τωρα δεν υπαρχει ηδη αλλα τοτε θα το παραδεχονται δημοσια, για το καλο του κοσμου θα λενε

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.