TCL CSOT: Αυτό είναι το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο τηλέφωνο στον κόσμο – Έχει εσωτερική οθόνη 7,85″

TCL CSOT, TCL CSOT: Αυτό είναι το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο τηλέφωνο στον κόσμο – Έχει εσωτερική οθόνη 7,85″

To 2019 η TCL παρουσίασε ένα μη λειτουργικό πρωτότυπο ενός τριπλά αναδιπλούμενου smartphone που, όταν άνοιγε πλήρως, σχημάτιζε μια οθόνη 10 ιντσών σε μέγεθος tablet.

Τώρα, πέντε χρόνια αργότερα, η TCL CSOT (TCL China Star Optoelectronics Technology) παρουσίασε το πρώτο τριπλά αναδιπλούμενο τηλέφωνο που προσφέρει οθόνη 7,85 ιντσών όταν είναι πλήρως ανοιχτό.

Η συσκευή παρουσιάστηκε σήμερα στην έκθεση SID (Society for Information Display) 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Το τηλέφωνο χρησιμοποιεί την τριπλή οθόνη, την οποία η TCL ονόμασε “Free-type”, για να διπλώσει σε διαμορφώσεις σχήματος “G” και “Z”. Όταν είναι πλήρως πεπλατυσμένη, η οθόνη 7,85 ιντσών διαθέτει αναλογία διαστάσεων σύμφωνα με ένα τυπικό tablet.

Ένα από τα προβλήματα με τα παλαιότερα πρωτότυπα smartphone με τρία αναδιπλούμενα ήταν το πάχος τους. Σύμφωνα με το My Drivers, το τρίπτυχο τηλέφωνο της TCL έχει πάχος μόνο 427 χιλιοστά. Χρησιμοποιώντας τη σχεδίαση Sensor under panel (SUP), η τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου μπορεί να γίνει από αισθητήρες που είναι κρυμμένοι κάτω από την αναδιπλούμενη οθόνη.

Και δεδομένου ότι είναι τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου, είναι αρκετά ασφαλές για να επαληθεύει την ταυτότητα του χρήστη για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, να ξεκλειδώνει τη συσκευή και πολλά άλλα. Τόσο η κανονική περιοχή προβολής όσο και η περιοχή της οθόνης που φιλοξενεί το σχέδιο SUP έχουν πυκνότητα pixel 420 PPI που επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια ομοιόμορφη εμφάνιση χωρίς αλλαγές στην ποιότητα της οθόνης.

Η οθόνη υποστηρίζει επίσης μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης βάσει LTPO που κυμαίνεται από 1-120 Hz ανάλογα με το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη. Με την τριπλή οθόνη, το τηλέφωνο όχι μόνο παρέχει στους χρήστες μια βελτιωμένη εμπειρία παιχνιδιού, αλλά μπορεί επίσης να τους βοηθήσει να επιτύχουν βελτιωμένη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα. Η οθόνη διαθέτει επίσης χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και είναι ανθεκτική.

Δεν είναι βέβαιο ποιες είναι οι μελλοντικές προθέσεις της TCL σχετικά με ένα τριπλό τηλέφωνο. Με τα χρόνια υπήρχαν φήμες κατά καιρούς για εταιρείες όπως η Huawei και η Samsung που εργάζονται για την ανάπτυξη ενός τέτοιου τηλεφώνου. Η Huawei υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή φέτος που ξεδιπλώνεται για να προσφέρει μια τεράστια οθόνη 10 ιντσών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

10″ θα ήταν φοβερό, όχι ότι το fold 4 μου δεν είναι (αν και με βλέπω για magic v2 λόγω πάνελ και μπροστινής οθόνης), αλλά να έχεις κινητό και να γίνεται ένα τυπικό tablet πιστεύω ότι θα είναι το επόμενο βήμα.
Φυσικά αν κάποιος πρωτοπορεί αυτός είναι η Huawei. Βγάλε ρε κινεζε να τρελαθούμε όλοι (η ποιότητα θα είναι δεδομένη…. η τιμή δεν ξέρω 😭😭🥹🥹).

Δημητρης

Αλέξανδρε πες μου εντυπώσεις από fold 4. Αξίζει?

Sonyman

Εγώ έχω γνώμη για τις fold συσκευές – έχω πάρει στην οικογένεια και fold 4 και flip 4 (δεν ήθελα αλλά δεν βγάζεις ακρη με γυναίκες εύκολα). Για κάποιον σαν εμένα που τους πίνει το αίμα με το καλαμάκι σε όποια συσκευή έχω, θα μου χαλάσουν στο εξάμηνο – ειδικά η οθόνη στο flip δεν είναι για πολλά πολλά, θέλει προσοχή. Επίσης αν σου πέσουν κάτω και χτυπήσει ο μεντεσές, αντίο ζωή. Εχουν όμως άλλα προτερήματα, ειδικά το fold 4, αν χρειάζεσαι μια φορητή συσκευή παραγωγικότητας (γκουχ-γκούχ.. για δουλειά) και δεν έχεις – δεν θέλεις/μπορείς να κουβαλάς μαζί σου ταμπλέτα ή λάπτοπ. Και η Samsung και η Google έχουν προσθέσει πολλά και χρήσιμα χαρακτηριστικά στο λογισμικό για foldables, ειδικά για split screen/ multitasking. Μάλλον θα πάρω το fold 6 για μένα, αλλά ΟΧΙ για πρώτη συσκευή. Πιθανόν να αναβαθμιστεί και το flip 4 σε 6..(παρά τα προβλήματα, η γυναίκα το προτιμάει). Βλέπετε, δεν αναφέρω τίποτα για μπαταρία ή κάμερες. Ας μείνουμε στα θετικά, δεν χρειάζεται αν αρχίσουν καντήλια και λοιπά καλολογικά στοιχεία για το τι έχουν κάνει οι κορεάτες εκεί… Είμαι περίεργος να ακούσω και την γνώμη του Αλέξανδρου, ειδικά αν το χρησιμοποιεί πάνω απο χρόνο.. έχει αλλάζει ζελατίνα στην… Συνέχεια »

Δημητρης

Ωραια ενημερωση. Ωστόσο αν βρεις άκρη με τις γυναίκες πες το και σε μένα το κόλπο.

Sonyman

Εδώ δεν μπόρεσε ο Σωκράτης να βγάλει, εγώ θα το κάνω; Οι μόνοι που καταλαβαίνουν τις γυναίκες είναι.. οι άλλες γυναίκες και ξέρεις τι γίνεται μεταξύ τους. Δεν υπάρχει ελπίδα, η μόνη λύση είναι απλά το χαμόγελο. Α, και το Techbloc, για να ξεχνάμε τα βάσανα. 🙂

Αλέξανδρος

Βασικά είναι τρελή γκατζετια και φυσικά πολλά ακόμη. Δεν έχω χρόνο να γράψω τώρα γιατί η μέρα μου ήταν Τρελή.
Αύριο αν είμαι καλύτερα θα γράψω τα + και τα – για να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα.
Καλό βράδυ παιδιά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 50 5G: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 179 ευρώ

Το TCL 50 5G δεν είναι απλώς ένα ακόμη smartphone. Είναι μια απόδειξη της δέσμευσης της TCL στην καινοτομία.

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones TCL TCL Android smartphones

TCL 505: Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά με τιμή 139 ευρώ

Το TCL 505 αποτελεί ένα από τα προσιτά μοντέλα, σχεδιασμένο για να προσφέρει ανώτερη ποιότητα οθόνης και βελτιστοποιημένη εμπειρία χρήστη.

Smartphones featured TCL TCL Android smartphones

TCL 50 SE: Ξεκίνησε η διάθεσή του στην Ελλάδα με τιμή από 159 ευρώ

Η TCL ανακοινώνει την έναρξη της διάθεσης στην Ελληνική αγορά του 1ου μοντέλου της σειράς 50 του TCL 50 SE.