Facebook: Οι κυβερνήσεις απαιτούν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών

, Facebook: Οι κυβερνήσεις απαιτούν πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών

Το Facebook είναι το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και έχει συνολικά 2.4 δισεκατομμύρια χρήστες, και τα δεδομένα που έχει για τους χρήστες του πολλές φορές ίσως να φτάνουν τα δεκάδες gigabyte. Σύμφωνα με το Facebook, οι κυβερνήσεις ζήτησαν δεδομένα χρηστών κατά 16% περισσότερο σε σχέση με το πρώτο μισό του 2018. Πιο συγκεκριμένα, οι κυβερνήσεις έκανα 128,617 αιτήσεις συνολικά, καθιστώντας αυτόν τον αριθμό τον μεγαλύτερο που έχει λάβει το Facebook από το 2013.

Σχεδόν το 50% των αιτημάτων (50.741 αιτήσεις) έγινε από την κυβέρνηση των Η.Π.Α, η οποία ανάγκασε το Facebook να δώσει τα δεδομένα των χρηστών που ζητούσε στο 88% των περιπτώσεων. Τα αιτήματα του Αμερικανικής κυβέρνησης συνοδεύονταν από δικαστική εντολή η οποία ανάγκαζε το Facebook να μην ενημερώσει τον χρήστη για αυτό το αίτημα.

Το Facebook όμως δηλώνει ότι μπόρεσε να κυκλοφορήσει λεπτομέρειες για 11 επιστολές εθνικής ασφάλειας. Μερικές από αυτές όμως, αποστέλλονταν χωρίς δικαστική εντολή με gag order, ωστόσο και πάλι απαγορευόταν η αποκάλυψη πληροφοριών. Το 2015 όμως εφαρμόστηκε ο νόμος περί ελευθερίας και οι εταιρείες μπορούσαν να ζητήσουν την άρση του gag.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.