Facebook: Πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ από την DPC της Ιρλανδίας

Facebook DPC της Ιρλανδίας, Facebook: Πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ από την DPC της Ιρλανδίας

Η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPC) της Ιρλανδίας επέβαλε στο Facebook πρόστιμο 265 εκατ. ευρώ για δημόσια έκθεση προσωπικών δεδομένων. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη χώρα στην Meta προσεγγίζουν πλέον το 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

Η ποινή, η οποία αφορά υπόθεση που ερευνάται από τον Απρίλιο του 2021, συνδέεται με την ανακάλυψη μιας δέσμης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook τα οποία βρέθηκαν διαθέσιμα – “ανοικτά” στο διαδίκτυο. Η Facebook έλαβε εντολή να προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικά μέτρα. Το πρόστιμο είναι το τέταρτο το οποίο επιβάλει η Data Privacy Commissioner (DPC) της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας σε κάποια από τις εταιρείες της Meta. Τον Σεπτέμβριο, η αρχή είχε πλήξει το Instagram, έτερη θυγατρική της Meta, με πρόστιμο-ρεκόρ 405 εκατ. ευρώ, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να εφεσιβάλει.

Η DPC ορίζει ρυθμιστικούς κανόνες για τις Apple, Google, Tiktok και άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς, καθώς η Ιρλανδία αποτελεί την έδρα τους σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή τη στιγμή, έχει ανοικτές 40 έρευνες σχετικές με τεχνολογικές εταιρείας, 13 εκ των οποίων αφορούν τον όμιλο της Meta.

Ομόλογοι της DPC σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν με την απόφαση, αφότου έλαβαν προσχέδιό της τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας “one-stop shop” του μπλοκ των 27 για τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.