Facebook: Πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισ. δολαρίων για τις μεταφορές δεδομένων χρηστών της ΕΕ στις ΗΠΑ

Facebook Meta, Facebook: Πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισ. δολαρίων για τις μεταφορές δεδομένων χρηστών της ΕΕ στις ΗΠΑ

Η Μeta, μητρική του Facebook, επλήγη με πρόστιμο ρεκόρ 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,2 δισεκατομμύρια ευρώ) από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κακή διαχείριση πληροφοριών χρηστών και έλαβε εντολή να αναστείλει τη μεταφορά δεδομένων από χρήστες της ΕΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η οποία ρυθμίζει το Facebook σε όλη την ΕΕ, αφού έκρινε ότι οι μεταφορές δεδομένων του κοινωνικού δικτύου στις ΗΠΑ «δεν αντιμετώπιζαν τους κινδύνους για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες» των χρηστών της ΕΕ και παραβιάζουν τη Γενική Προστασία Δεδομένων Κανονισμός λειτουργίας.

Το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ βάσει του νόμου περί απορρήτου της ΕΕ GDPR, με το προηγούμενο να είναι το πρόστιμο ύψους 746 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε στην Amazon το 2021 για παρόμοιες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής.

Εκτός από το πρόστιμο, η Meta έχει πέντε μήνες για να αναστείλει οποιαδήποτε μελλοντική μεταφορά προσωπικών δεδομένων στις ΗΠΑ και έξι μήνες για να τερματίσει την «παράνομη επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης, στις ΗΠΑ». των διαβιβαζόμενων προσωπικών δεδομένων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Meta

Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του λειτουργικού συστήματος Meta Horizon OS.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.