Facebook: Στο τραπέζι το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής για να βιώσουν οι επισκέπτες το Metaverse

, Facebook: Στο τραπέζι το άνοιγμα καταστημάτων λιανικής για να βιώσουν οι επισκέπτες το Metaverse

Το Facebook που μετονομάστηκε τώρα σε Meta, θέλει να ανοίξει φυσικά καταστήματα λιανικής, όπου οι πελάτες θα μπορούν να βιώσουν το ευρύ φάσμα προϊόντων που έχει να προσφέρει, όπως για παράδειγμα τα ακουστικά Oculus. Υπόσχεται μία “φιλόξενη” και “χωρίς κριτική” εμπειρία, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ του New York Times.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα στελέχη του Facebook άρχισαν να να σκέφτονται την ιδέα ενός φυσικού καταστήματος λιανικής πέρσι. Μετά το rebrand της εταιρείας σε Meta, το έργο αποκτά τώρα λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Τα πρώιμα σχέδια του καταστήματος επιδεικνύουν ένα μήνυμα αλλά και μοντέρνο σχέδιο, σύμφωνα με το New York Times, με την Meta να θέλει τους πελάτες να αισθάνονται περιέργεια και ζεστασιά. Η εταιρία έχει εξετάσει μερικά ονόματα για την αλυσίδα καταστημάτων της, με κορυφαία προτίμηση το “Facebook Store.”

Στόχος των καταστημάτων είναι να κάνουν τον κόσμο “πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο”, σύμφωνα με τα έγγραφα της εταιρείας που είδαν οι Τimes. Προορίζονται επίσης να πυροδοτήσουν συναισθήματα όπως “περιέργεια, εγγύτητα” καθώς και “μία αίσθηση φιλοξενίας”, ενώ πειραματίζονται με τα ακουστικά σε ένα ταξίδι “χωρίς κρίση”, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Τα έγγραφα επίσης έδειξαν τα πρώτα σχέδια για τα καταστήματα της Μeta. Μοντέρνα, με επίπεδη μινιμαλιστική αισθητική στους εξωτερικούς χώρους του κτηρίου και λεπτή τοποθέτηση της επωνυμίας του Facebook. Η εταιρεία σκέφτηκε να ονομαστεί τα καταστήματα της Facebook Hub, Facebook Commons, Facebook Innovations, Facebook Reality Store και From Facebook. Τελικά, επικράτησε το Facebook Store.

Η μετονομασία του Facebook σε Meta, έρχεται ως μέρος του οράματος του Marc Zuckerberg να μετατρέψει το Facebook, όχι μόνο σε εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε εταιρεία metaverse. Ο Zuckerberg είπε ότι η μετονομασία έθεσε τις βάσεις για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της εταιρείας. Ενώ τώρα μετονομάστηκε σε Meta, η εφαρμογή του Facebook θα συνεχίσει να ονομάζεται Facebook, όπως και η ίδια υπηρεσία. Το Instagram, το Whats app, και το Messenger θα παραμείνουν επίσης αμετάβλητα.

Εάν η Meta προχωρήσει με το άνοιγμα ενός φυσικού καταστήματος λιανικής, το οποίο σύμφωνα με την έκθεση θα είναι στο Burlingame της Καλιφόρνια, θα είναι η πρώτη φυσική εκδήλωση του Meta, το οποίο διαθέτει περισσότερους από 3,5 δισεκατομμύρια ψηφιακούς χρήστες σε όλο τον κόσμο. Το Facebook Store θα επιτρέψει στους χρήστες να δοκιμάσουν μία σειρά προϊόντων Oculus, τα οποία θα μετονομαστούν σε Meta, ως μέρος του rebrand. Προϊόντα όπως το Oculus Quest, θα μετονομαστούν σε Meta Quest.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πιθανώς σε μία προσπάθεια να επηρεάσει την κοινή γνώμη και τον έλεγχο, το Facebook είπε ότι θα σταματήσει την αναγνώριση προσώπου σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες και θα διαγράψει όλα τα τρέχοντα δεδομένα που έχει. Λίγες μέρες αργότερα, η Meta ξεκαθάρισε ότι η ίδια ως εταιρεία Meta, δεν θα κάνει το ίδιο. Αντίθετα, η Meta “διερευνά ήδη τρόπους για να ενσωματώσει τα βιομετρικά στοιχεία στην αναδυόμενη επιχείρηση metaverse.”

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.