Πώς τo shutdown στις ΗΠΑ επηρεάζει το… Techblog

Εξαρχής, ο τίτλος θα σε ξενίσει αρκετά, μιας και δεν είναι σαφές του πώς μπορεί να γίνει πράξη αυτό που λέει. Εάν σκεφτούμε όμως, λίγο καλύτερα, τότε βρίσκουμε τη σύνδεση. Μία από τις υπηρεσίες του αμερικανικού Δημοσίου που αναστέλλει τη λειτουργία της μέχρι νεωτέρας λόγω του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ είναι και η FCC ή αλλιώς η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών, η οποία και εγκρίνει όλα τα νέα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις ΗΠΑ.

Την αναφέρουμε συχνά-πυκνά εδώ στο Techblog, αφού από εκεί μαθαίνουμε για πολλά νέα μοντέλα. Η παύση της λειτουργίας της σημαίνει ότι όλες οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί εκεί προς έγκριση παγώνουν. Επομένως σταματάει και η πορεία ουκ ολίγων πολυαναμενόμενων συσκευών προς την αγορά, όπως είναι για παράδειγμα το Nexus 5, ή κάποιο νέο Nokia Lumia. Χωρίς να περάσει τις δοκιμές της FCC, συσκευή δεν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Θα αναρωτηθείτε τώρα, εμάς τους Ευρωπαίους γιατί μας απασχολεί αυτό; Γιατί απλούστατα, δεν είναι σπάνιο μια συσκευή να κυκλοφορεί πρώτα στην Αμερική και μετά στην Ευρώπη. Για σκεφτείτε να γινόταν αυτό λίγο πριν την παρουσίαση του iPhone…

Να γιατί πάντοτε πρέπει να κοιτάμε και το τι συμβαίνει στο πολιτικό πεδίο…

FCC, Πώς τo shutdown στις ΗΠΑ επηρεάζει το… Techblog

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Μύνημα προς ΗΠΑ… Κάτω τα χέρια από το techblog μην έχουμε άλλα έτσι !!!!! Άντε μπράβο…

customer

Εκχμ, τί φάουλ είναι αυτό τώρα ? Όχι, δεν πρέπει να κοιτάμε τί συμβαίνει στο πολιτικό πεδίο επειδή θα αργήσει να κυκλοφορήσει μια συσκευή και ποιός χέστηκε.

Πρέπει να κοιτάμε τί συμβαίνει στο πολιτικό πεδίο επειδή κυρίως αφορά τις ζωές μας! Ξυπνάτε.

Αναλόγως, δεν είναι τόσο σημαντικό αν συνέπεφτε με την κυκλοφορία του iPhone 5S, αλλά τί σκατά θα συμβεί σε 800.000 κόσμο και τις δουλειές τους, τί παιχνίδια παίζουν οι Γερουσιαστές και σε τί περιπέτεια βάζουν την οικονομία της ίδιας τους της χώρας και κυρίως, πόσο στον αέρα θα τιναχτεί ο πλανήτης ολόκληρος έτσι και γίνει καμιά μαλακία και χρεωκοπήσουν οι ΗΠΑ αν δεν τα βρούνε μέχρι τέλος Οκτώβρη.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει… (άκου θα σταματήσει η κυκλοφορία του Nexus 5 και του Lumia και τί μας νοιάζει εμάς τους Ευρωπαίους …)

Andrew

Κώστα, το shutdown επηρεάζει και τις κυκλοφορίες νέων tablet; Το ρωτάω γιατί απο μέρα σε μέρα αναμένουμε ανακοινώσεις για ipad….

Αλέξανδρος

@customer, φυσικά και δεν εννοεί να ενδιαφερομαστε για το τι συμβαίνει στο πολιτικό παρασκήνιο μόνο για τις κυκλοφορίες των κινητών και την τεχνολογία… Απλα θέλει να δείξει ένας άνθρωπος πως επηρεάζει τη δουλειά του ένα γεγονός από την άλλη άκρη του πλανήτη… Έτσι και όλοι εμείς οι υπόλοιποι, δε θα πρέπει να δηλώνουμε άγνοια για ένα τέτοιο θέμα γιατί έστω έμμεσα μας επηρεάζει όλους, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο… Έτσι, ο συντάκτης του άρθρου θα νοιαστει για τη δουλειά του, άλλος για έναν συγγενή του και πάει λέγοντας.. Μη τα παίρνετε όλα τόσο απόλυτα…

Αλέξης

Ρε παιδιά , εξηγήστε μου και μένα τι εννοούμε με το shutdown??

Andrew

@ Aλέξης, το “shutdown” είναι η μερική αναστολή της λειτουργίας ομοσπονδιακών υπηρεσιών που προκλήθηκε από την αδυναμία του Κονγκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό. Αυτό μεταφράζεται σε διακοπή χρηματοδότησης για υπηρεσίες που δεν κρίνονται θεμελιώδεις για την λειτουργία του κράτους, όπως και η η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Επικοινωνιών! Ελπίζω να βοήθησα!

tsekboy

το nexus5 αν δεν κάνω λάθος, πέρασε το FCC πρίν κάνα μήνα σχεδόν, απ όπου και προήλθαν οι φωτό του με τους χάρακες, τη μπαταρία των 2.300mAh κλπ..

Nio

Ας παγωσουν λιγο κ εκει….
Κ δεν κοιταμε λεω εγω τι παγωμα κ shutdown εχουμε φαει ΕΜΕΙΣ, κ μας ενδιαφερει πολυ πιο αμεσα, κ ημαστε κ πολυ περισσοτεροι (οι ανεργοι κ οι πληγμενοι ή πνιγμενοι το ιδιο κανει)……………….
Ας κανουμε κατι για μας που παμε απο το κακο στο χειροτερο κ τελειωμο δεν εχει κ αστε τους Αμερικανους. Αυτοι θα τα βγαλουν περα με την μια.

Πέτρος Π

@Customer, απόλυτα σωστός φίλε… Δυστυχώς το παρόν post είναι τελείως ατυχές και έγινε για λόγους “εντυπωσιασμού” νομίζω… 🙂

πανος.λαστ

Ολοι οι παραπανω που γκρινιαζεται το κανετε σε τεχνολογικο site οποτε αντιφασκεται αν κοιταγαμε μονο τα σοβαρα θα χαμε λολαθει απο καιρο,ο καθενας κοιταει το πως επηρεαζεται η δικη του καθημερινοτητα αμεσα η εμμεσα απο τον πολιτικο τομεα.
Ας αφησουμε τα “εδω εχουμε αλλα και αλλα” ολοι στην ελλαδα πεινανε και ολοι iphone 4s-5 και galaxy s3 εχουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones FCC OnePlus

OnePlus Open: Περνά από το FCC και το Geekbench πριν το ντεμπούτο

Το OnePlus Open πρόκειται να γίνει επίσημο την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, μετά από πολυάριθμες πληροφορίες, φήμες και teaser.

Software Business Meizu

Η Meizu πουλάει αυτοκίνητα στους εκθεσιακούς χώρους τηλεφώνων της

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να προωθήσει την πώληση αυτοκινήτων επέλεξε η Meizu, καθώς τα τοποθετεί στους εκθεσιακούς της χώρους.

Internet FCC

Η Αμερική δεν εμπιστεύεται τους παρόχους ίντερνετ, ζητάει από τους χρήστες να περιγράψουν τις ταχύτητες

Το βιώνουμε και στην Ελλάδα, αλλά και στην Αμερική η κατάσταση των συνδέσεων στο Internet δεν είναι ακριβώς όπως την περιγράφουν οι πάροχοι.

Internet FCC featured Huawei

FCC: Συλλέγει πληροφορίες για την αντικατάσταση του εξοπλισμού των Huawei και ΖΤΕ

Η FCC θα ενισχύσει οικονομικά τους παρόχους ώστε να μπορέσουν να απομακρύνουν από τα δίκτυα τον εξοπλισμό των Huawei και ZTE όσο το δυνατόν γρηγορότερα.