To Λουξεμβούργο επενδύει σε χρηματοοικονομική τεχνολογία

Λουξεμβούργο χρηματοοικονομική τεχνολογία, To Λουξεμβούργο επενδύει σε χρηματοοικονομική τεχνολογία

Η τεχνολογία fintech αναπτύσσεται στο Λουξεμβούργο καθώς άνοιξε το The Luxembourg House of Financial Technology (LHoFT) με ήδη πενήντα αιτήσεις start-ups εταιριών. Έμφαση δίνεται σε εταιρίες με θέμα το blockchain, ψηφιακές λύσεις πληρωμών, τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα και βραβεία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του LhoFT, Nasir Zubairi «σκοπός είναι να βοηθήσουν τις fintech εταιρίες να εγκαταστηθούν στο Λουξεμβούργο και ταυτόχρονα με όλα τα διεθνή οφέλη του Λουξεμβούργου να γίνει η χώρα πρώτη στην επιλογή fintech εταιριών οι οποίες επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ευρωπαική Ένωση».

O Pierre Gramegna o οποίος είναι υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου μίλησε άλλωστε για ψηφιακή μετάβαση και ότι το LhoFT «θα ενισχύσει την ελκυστικότητα του Λουξεμβούγου για start-ups εταιρίες, ενώ θα δώσει μία δυναμική και διαφοροποίηση στην οικονομία της χώρας».

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bama

Η χώρα με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στον κόσμο χωρίς να παράγει τίποτα. Ο φορολογικός παράδεισος των απατεώνων. Η είδηση θα ήταν αν επένδυε σε γεωργική τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business App Store Apple Apple App Store

Apple app store: Δυσαρεστημένη η ΕΕ με τους νέους κανόνες και τις χρεώσεις

H Apple έχει ανακοινώσει τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι προγραμματιστές για να κάνουν τις εφαρμογές τους διαθέσιμες.

Business Apple featured iPhone

Μήνυση κατά της Apple από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για μονοπωλιακές πρακτικές στο iPhone

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στην Apple, κατηγορώντας την για παράβαση των νόμων κατά των μονοπωλίων.

Business

Πώς να καθαρίζεις σωστά όλες τις οθόνες του σπιτιού σου

Η σκόνη στις οθόνες είναι κάτι που σίγουρα μας αφορά όλους και καλό θα είναι να γνωρίζουμε πως να την αφαιρούμε σωστά.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.