Formula E Roborace: Αγώνας αποκλειστικά με ρομπότ

Η Formula E, η οποία αφορά στην διεξαγωγή αγώνων Formula 1 αποκλειστικά με ηλεκτροκίνητα μονοθέσια, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια σειρά αγώνων που ονομάζει Roborace και θα περιλαμβάνει οχήματα με οδηγούς ρομπότ. Η Formula E θα συνεργαστεί με την επενδυτική εταιρεία Kinetik προκειμένου το Roborace να γίνει σύντομα πραγματικότητα. 

Στο Roborace της Formula E εκτιμάται ότι θα λάβουν μέρος συνολικά 10 ομάδες. Κάθε ομάδα του Formula E Roborace θα παίρνει μέρος στους αγώνες με δύο οχήματα τα οποία θα μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μέχρι και 289 Km/h. Τα 20 μονοθέσια που θα παίρνουν μέρος στον αγώνα θα είναι πλήρως αυτόνομα και ολόιδια σε τεχνικές προδιαγραφές, επομένως οι μηχανικοί και τεχνικοί της κάθε ομάδας θα ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη των οδηγών προκειμένου να μπορούν να επικρατήσουν στην πίστα.

Οι πρώτοι αγώνες του Formula E Roborace αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2016, με τον κάθε αγώνα να είναι προγραμματισμένος να διαρκεί περίπου 1 ώρα. Οι αγώνες του Formula E Roborace θα λαμβάνουν χώρα πριν από κάθε αγώνα του πρωταθλήματος Formula E και αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Formula E Roborace, Formula E Roborace: Αγώνας αποκλειστικά με ρομπότ

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

αυτό με τους οδηγούς ρομπότ που το είδατε?? “All the teams will have the same cars however will compete using real-time computing algorithms and AI technologies.” αυτό λέει το άθρο. ούτε ρομπότ ούτε τίποτα.

One

Καλή φάση. Μπορεί να γινει πιο θεαματικό απο τη σημερινή Formula 1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.

Business Apple NFC

H EE αποδέχθηκε τις δεσμεύσεις της Apple για άνοιγμα του συστήματος πληρωμών και της πρόσβασης στο NFC

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις της Apple να ανοίξει το σύστημα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Business Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip6, Z Fold6, Watch7, Watch Ultra, Buds3 και Galaxy Ring: Αυτές είναι οι τιμές τους

H Samsung αποκάλυψε την επόμενη γενιά αναδιπλούμενων συσκευών της, το πρώτο της smart ring, το πρώτο Ultra Watch της, το Watch7 και τα buds.

Business AI Apple featured

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την Apple επειδή δεν έφερε τις λειτουργίες Apple Intelligence στην ΕΕ

Περίπου η μισή κεντρική ομιλία της Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της αυτόν τον μήνα ήταν αφιερωμένη στις λειτουργίες AI.