Foxconn: Αντικατέστησε 60.000 άτομα με αυτοματοποιημένα ρομπότ

H Foxconn είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της είναι η Apple. Η εταιρεία έχει αντικαταστήσει 60.000 άτομα με αυτοματοποιημένα ρομπότ που εκτελούν αυτοματοποιημένες εργασίες.

Οι πληροφορίες δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του τμήματος παραγωγής της Foxconn, Xu Yulian, ο οποίος αναφέρει ότι η εταιρεία μείωσε το εργατικό δυναμικό από τους 110.000 στους 50.000 χάρη στην εισαγωγή των ρομπότ.

Τα 60.000 είναι πολύ μεγάλος αριθμός, αλλά μιλάμε για μια εξίσου τεράστια εταιρεία που συνεργάζεται με εξίσου τεράστια ονόματα και στόχος της είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Ο Yulian επισημαίνει ότι μελλοντικά θέλουν να αυτοματοποιήσουν ακόμη περισσότερο τη διαδικασία παραγωγής και να επικεντρωθεί το εργατικό δυναμικό σε πιο κρίσιμα σημεία, όπως για παράδειγμα ο έλεγχος ποιότητας, η έρευνα και η ανάπτυξη.

Από την άλλη, οι οικονομολόγοι κρούουν το καμπανάκι για την δραστική μείωση των θέσεων εργασίας και την αντικατάστασή ανθρώπων από ρομπότ, για χάρη της μείωσης των εξόδων. Μια εταιρεία όμως θα προτιμήσει να αντικαταστήσει τον υπάλληλο με ένα ρομποτικό χέρι 35.000 δολαρίων, το οποίο είναι πιο αποτελεσματικό, δουλεύει περισσότερες ώρες και δεν έχει δικαιώματα.

foxconn

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

θα αρχίσουν να αυτοκτονούν και ρομπότ τώρα!

Max

Εγώ αυτό θα το πω κατάντια όχι εξέλιξη. Επειδή εξέλιξη στην τεχνολογία ναι έχουμε αλλά σιγά σιγά τα πράγματα ξεφεύγουν. Αν σε 10 χρόνια το έκανε η κάθε εταιρεία αυτό, πάει τελείωσε.

Giannis

Πιστεύω πως ακόμα είμαστε στην αρχή. Στα επόμενα χρόνια πολύς κόσμος θα αντικατασταθεί από μηχανήματα. Κρίμα σε όσους χάνουν την δουλειά τους.

Wolverine

Αυτόματοι κόφτες, αυτόματα κοινοβούλια, αυτόματα ρομπότς…όλα στο αυτόματο. Το μέλλον ζοφερό διαφαίνεται. Βάλτε και έναν αυτόματο παγκόσμιο ηγέτη και κλείσαμε.

@papaki

Άντε να δούμε και ρομπότ- Καθηγητές για να μην αντιγράφει κανείς.

Vasilis

Από το κακό στο χειρότερο ,όταν στόχος είναι η συνεχής μείωση του κόστους σε βάρος της κοινωνίας τότε πολλοί θα υποφέρουν από την φτώχεια και η άνιση κατανομή του πλούτου απλά θα εντείνεται έως ότου ξυπνήσει ο κόσμος ,αν ξυπνήσει ποτέ .

NikosAr

Μόνο θλίψη μπορεί να φέρνει τέτοια είδηση.. το κακό είναι οτι τα φτιάχνουν οι άνθρωποι… αλλά για ποιους?

Αλέξανδρος

Καλημέρα, παιδιά μη σκάτε απλά εφόσον τα φτιάχνουν ρομπότ, ας τα αγοράσουν ρομπότ, τόσο απλά.
Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να σκεφτούμε ( εφόσον θεωρούμαστε και πολιτισμένοι, γενικά οι λαοί ) είναι ότι καλά εντάξει τα ρομπότ να πάρουν εργασίες βαρετές και κοπιαστικές ( το να είσαι πάνω από ένα πάγκο και να συναρμολογείς ένα κινητό 8 ώρες? είναι καθημερινά και κάνεις αυχένα και μέση κάτσε καλά και στην συγκεκριμένη περίπτωση για ψίχουλα ) αλλά αυτοί οι άνθρωποι που θα φύγουν από αυτό το είδος εργασίας κάπου να απορροφηθούν.

Φυσικά ΤΙ ΛΕΩ ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και φυσικά την τσέπη του και οι κυβερνήσεις στον κόσμο τους εφόσον θα παίρνουν τους φόρους.
Παιδιά δεν πάμε καλά και είμαστε μόνο στην αρχή.

tester

Η μόνη λύση είναι η φορολόγηση της παραγωγής των robots μετα τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης (που συνήθως είναι 1-2 χρόνια αλλιώς robot με απόσβεση 5 χρόνια δεν αγοράζει κανείς). Σε διαφορετική περίπτωση, πολύ σύντομα, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, θα έχουμε παγκόσμιο πόλεμο. Όπως και αν είναι πάντως, η χειρωνακτική εργασία έχει τελειώσει και μένει να δούμε το μέλλον που έρχεται. Είναι κρίμα η εξυπνάδα και η πρόοδος του ανθρώπου να γυριζει μπουμερανγκ λόγω της απληστίας του υπερκέρδους. Κανονικά θα έπρεπε να καθομαστε και να είχαμε robots, drones κτλ να δουλεύουν για εμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Facebook iOS

Facebook: Τα έσοδα δεν επηρεάστηκαν από τις αλλαγές στο iOS

Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook.

Business Microsoft

Microsoft: Έφτασε να βγάζει 167 εκ. δολάρια την ημέρα το 2021

Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%.

Business SpaceX NASA

H SpaceX θα πάει την αποστολή της NASA στην Ευρώπη του Δία

Η SpaceX κέρδισε ένα σημαντικό συμβόλαιο με τη NASA για την επερχόμενη αποστολή της στον δορυφόρο του Δία.

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.