Foxconn: Ετοιμάζεται για iPhones “made in India”

Μετά το “made in China” είναι πολύ πιθανό τα επόμενα iPhone που θα λανσάρει η Apple, να αναγράφουν “made in India”. Αυτή είναι μια πληροφορία που δεν ακούγεται πρώτη φορά, όμως λέγεται πως Apple και Foxconn είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ινδική κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι η συζήτηση βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple, η Foxconn ετοιμάζεται να ανοίξει εργοστάσιο στην πολιτεία Maharashtra.

Οι ίδιες αναφορές λένε ότι η Foxconn ψάχνει μια έκταση 1200 στρεμμάτων και ήδη εξετάζει διάφορα κομμάτια γης για να βρει το κατάλληλο. Το συνολικό κόστος του project υπολογίζεται γύρω στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια και η μονάδα θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα προϊόντα της Apple. Η λειτουργία της θα ξεκινήσει περίπου 18 μήνες αφού κλείσει το deal.

Η Ινδία είναι μια αγορά που θέλει να επεκταθεί η Apple. Μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο, όμως με κατά κεφαλήν εισόδημα μόλις στα 1500 δολ., το 70% των smartphones που πωλούνται είναι κάτω των 15 δολ. Γι αυτό η Apple θέλει να πουλήσει refurbished iPhones και αναμένει την επίσημη απόφαση της κυβέρνησης για το εάν θα της επιτρέψει να κάνει κάτι τέτοιο.

foxconn iphone india, Foxconn: Ετοιμάζεται για iPhones “made in India”

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Δεν θυμάμαι κάποιο από τα I phone που είχα στην κατοχή μου να έγραφε κάπου “made in China ” τα δικά μου ολα Assembled in China γράφανε .. Κ η Mercedes έχει αντίστοιχα εργοστάσιο κ στην Αμερική κ στην Τουρκία κ στην Κίνα .. Τι σημαίνει αυτό οτι είναι κινεζικό η τουρκικό προϊόν ;

John

Δώσε και άλλο πόνο Foxconn , στην Αφρική φτιάξε εργοστάσιο για να βλέπουμε το “assembled in Africa” και να γελάμε περισσότερο μαζί τους που πληρώνουν τον κούκο αηδόνι.

Dapitium

Θα πληρώνουν τα παιδάκια με καραμέλες για μεγαλύτερο κέρδος, να αποφύγουν και τις αυτοκτονίες… Θα είναι χαρούμενα τα παιδάκια με jellybean και m’n’m’s!

viel

@ John εσύ τι εχεις και που κατασκευαζετε?

giorgosgek

Ναι σχεδιαζεται αμερικη , φτιαχνεται στην Κινα , ποια ειναι η διαφορα . Ποια η διαφορα με τις υπολοιπες εταιρειες και τα κινητα τους που κατασκευαζονται στο ιδιο εργοστασιο ας πουμε .Στελνει η Apple την ευχη της απο το Cupertino και ειναι ανωτερη , ενω η samsung και οι κινεζοι οχι ; Καποια απο τα σωθικα του, Κινα επισης. Αυτο που θελω να πω ειναι , Κινα , Ινδια ,ποια η διαφορα , οτι τους δινουν φτιαχνουν, το μονο που αλλαζει ειναι το κοστος για να βγαλουν περισσοτερα. Οι κινεζοι ισα ισα που κανουν παπαδες και ειναι αφοσιομενοι σε αυτο , καμια αλλη χωρα δεν ειναι ετσι με τετοια παραγωγη. Επειδη καποιοι πηρατε λαμπιονια για το δεντρο πριν 20 χρονια και καηκαν , να το δεσουμε κομπο, η επειδη πηρατε σκυλακι ρομποτακι απο το δρομο με 1 ευρω και ανατιναχτηκε. Τα περισσοτερα που θα δεις γυρω σου , μεχρι και μολυβια και τα λαμπακια του δεντρου σου , Κινα ολα, μια χαρα την βγαζουμε ομως . Τωρα αν κανουμε κονξες οτι δεν ειναι η ταδε μαρκα οποτε χαλια ποιοτητα η οτι δεν φτιαχτηκε Γερμανια ξερω γω και δεν ειναι φτιαγμενα απο premium υλικα για να ικανοποιησουμε το σαπιο εγω και… Συνέχεια »

petros

Οσο πανε θα τα φτιαχνουν και σε πιο υποβαθμισμενες χώρες , Κινα, Ινδία , Μποτζουανα και στο τελευταίο στάδιο …. Ελλάδα

Nio

Απορώ γιατί πάνε σε Ινδιες Πακιστάν και Αιθιοπίες… Εδώ οι δικοί μας είναι άνεργοι και αγοράζουν αιφον. Αν τους έλεγες να δουλέψουν στην Apple θα πήγαιναν τσάμπα για το prestige.
“ρε συ γιατί δουλεύεις τσάμπα? ”
” ναι αλλά έχω κύρος “.
” και τι δουλειά κάνεις? ”
” καθαρίζω τις τουαλέτες της Apple.. “

Ανακιν

Χαχαχαχ ++@Nio ολα τα λεφτά το σχόλιο σου

@papaki

Η εταιρεία Apple προσπαθεί να στηρίξει πολλούς ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν με μεράκι και με πολλή αγάπη για την αγαπημένη τους εταιρεία που είναι η Apple. Πάντα θα στηρίζει και πάντα θα είναι έτοιμη σε ότι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι πάντα ευτυχισμένος. Ζήτω!

ChrisG

φαντάσου ρε φίλε…για να μην έρχεται η apple ακόμη εδώ μας θεωρούνε πλούσιους και ακριβούς.
άρα έχουμε δρόμο μέχρι την τελική φτωχοποίηση μας ακόμη.
η ανάπτυξη θα έρθει στην Ελλάδα όταν εταιρείες σαν την apple θα θέλουν να έρθουν εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.