H Foxconn θα βοηθήσει τη Sharp να γίνει top κατασκευαστής smartphones

foxconn sharp, H Foxconn θα βοηθήσει τη Sharp να γίνει top κατασκευαστής smartphones

H Foxconn, η οποία είναι γνωστή στο ευρύ κοινό λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με την Apple, στοχεύει να βοηθήσει την Sharp να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από τα κινεζικά media, τα οποία αναφέρουν ότι Foxconn και Sharp έχουν έρθει σε συμφωνία, η οποία μεταξύ άλλων, θα δημιουργήσει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές θα αφορούν στη δημιουργία, testing, κατασκευή, διαμοιρασμό και προώθηση των smartphones, αλλά και την υποστήριξη μετά την πώληση

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι αν η πρωτοβουλία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας ή αν η Sharp θα επεκτείνει το ήδη υπάρχον τμήμα mobile, έπειτα από την επένδυση της Foxconn.

Αναφέρεται ότι το deal έχει επιβεβαιωθεί από τον Luo Zhongsheng, επικεφαλής του τμήματος mobile της Sharp για την περιοχή της Κίνας και από στέλεχος της FIH Mobile, θυγατρική εταιρεία της Foxconn, που κατασκευάζει τα Nokia smartphones σχεδιασμένα από την HMD Global

Ο Luo επεσήμανε ότι στόχος της Sharp αρχικά είναι να εστιάσει κυρίως στην Κίνα, πριν επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά. Η εταιρεία αναφέρεται ότι έχει στα σκαριά μια νέα σειρά με bezel-free smartphones και η οποία σύμφωνα με τον Luo, λογικά θα κυκλοφορήσει Κίνα.

Τα πρώτα σταθερά βήματα που θα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Foxconn και Sharp, είναι πιθανό να τα δούμε μέσα στο 2018.

Ακόμη και αν δεν δούμε την Sharp να μπαίνει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά, η Κίνα από μόνη της είναι μια αγορά ικανή να βελτιώσει τη συνολική επίδοση της Sharp, μιας και είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphones. Η συμφωνία αυτή λογικά προβλέπει η Foxconn να αναλάβει την κατασκευή κάποιον μοντέλων για λογαριασμό της Sharp.

Προς το παρόν οι δυο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα το deal.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris07

Είχα κάποτε το GX29 Ακόμα το θυμάμαι πανέμορφο εμφανισιακά και πολύ καλό για την εποχή του.

bezilys

Εχω είδη αρχίσει να φοβάμαι!! 😁

Impressive-Instant

Με το καλό και προς Ευρώπη μεριά….
Θέλουμε τους Ιάπωνες στο παιχνίδι!

techgeek

Τα πιο πρωτοποριακά κινητά στον κόσμο βγάζειη Sharp σιωπηλά εδώ και χρονια στην Ιαπωνία μονο. Έβγαλε πρώτη bezeless κινητό το 2014. Φέτος έβγαλε πρώτη κινητό με οθόνη που υποστηρίζει 120fps. Δυστυχώς ποτε δεν είχε τα λεφτά να επεκταθεί παγκόσμια. Bravo Foxconn.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.