Foxconn: Προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων για τη Sharp

H Sharp τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα με τα οικονομικά της, όμως το πιο σημαντικό για την Foxconn είναι η τεχνολογία οθονών που έχει στην κατοχή της και την οποία παρέχει στην Apple και άλλους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Foxconn, ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες της Apple, φέρεται να έχει κάνει προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων για να εξαγοράσει την Sharp. O Πρόεδρος της Foxconn, Terry Gou το 2012 εξαγόρασε το 38% του τμήματος LCD της Sharp.

Ωστόσο οι Κινέζοι δεν “παίζουν” μόνοι τους καθώς και η Innovation Network Corporation of Japan (υπό κρατικό έλεγχο) φαίνεται να έχει κάνει τη δική της προσφορά για την Sharp. Το ποσό της προσφοράς δεν έχει ανακοινωθεί, όμως αυτό που θέλει η INCJ είναι να κρατήσει την ιδιοκτησία της Sharp σε ιαπωνικά χέρια. Η INCJ έχει ήδη επενδύσει στην Japan Display Inc που απαρτίζεται από Sony, Toshiba και Hitachi.

To 2013 η Samsung είχε κάνει επένδυση 111 εκατ. δολαρίων στην Sharp (αγοράζοντας το 3%), αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά ότι συμμετέχει στον “πόλεμο των προσφορών”.

foxconn sharp bid, Foxconn: Προσφορά 5.1 δισ. δολαρίων για τη Sharp

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Solon

Sharp φέρε τις συσκευές σου Ευρώπη κι άσε τους κινέζους να γλύφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Business Foxconn

Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα η Foxconn να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.