Foxconn: Manager έκλεψε 5700 iPhones αξίας 1.56 εκατ. δολαρίων

Πρώην ανώτερος manager της Foxconn κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 5700 iPhone 5 και iPhone 5s μεταξύ 2013 και 2014. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το AsiaOne, η κλοπή έγινε στις εγκαταστάσεις της Foxconn στην Κίνα.

Ο manager είναι από την Ταϊβάν και αναφέρεται με το όνομα Tsai. Δούλευε στο τμήμα όπου γίνονταν οι δοκιμές της Foxconn στην πόλη Shenzhen. Τα ασιατικά media αναφέρουν ότι έδωσε οδηγίες σε 8 διαφορετικούς υπαλλήλους να βγάλουν κρυφά τις συσκευές από το εργοστάσιο.

Τα κλεμμένα κομμάτια υποτίθεται θα πήγαιναν για διάλυση, αλλά τελικά κατέληξαν στα καταστήματα της Shenzhen, δίνοντας στον Tsai και τους συνεργάτες του 1.56 εκατ. δολάρια.

Έπειτα από μια εσωτερική έρευνα, η Foxconn αντιλήφθηκε την απάτη και απευθύνθηκε στις αρχές της Ταϊβάν. Φέτος ο Tsai ανακρίθηκε από τις αρχές αφού επέστρεψε στην Ταϊβάν και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Αν κριθεί ότι είναι ένοχος, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με φυλάκιση 10 ετών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη περίπτωση που υπάλληλος της Foxconn έχει μια ροπή προς την απάτη. Το 2014 πέντε υπάλληλοι κατηγορήθηκαν ότι δέχτηκαν δωροδοκία 5 εκατ. δολ. από προμηθευτές για να περάσουν τα τεστ ασφαλείας και να αγοράσουν τον εξοπλισμό τους. Και οι 5 κατέληξαν με ποινές από 6 μήνες έως 10 χρόνια στη φυλακή.

foxconn manager stole iphone, Foxconn: Manager έκλεψε 5700 iPhones αξίας 1.56 εκατ. δολαρίων

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alien

xaxaxa μεγαλο αλανι μπραβο

Alex

Tsai με λεμόνι στο μπαλκόνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.