Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

Foxconn, Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn, βασικός προμηθευτής της Apple, σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Σύμφωνα με το TechCrunch, ο όμιλος με έδρα την Ταϊβάν δήλωσε ότι αυτή η επένδυση είναι προσανατολισμένη στην κάλυψη των «λειτουργικών αναγκών» της. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο σχέδιο επέκτασης της Foxconn, που ανακοινώθηκε πριν από δύο μήνες, το οποίο περιλαμβάνει διπλασιασμό του εργατικού δυναμικού της και επενδύσεις στην Ινδία μέχρι το επόμενο έτος.

H επέκταση στην Ινδία είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης στον κλάδο, που επινοήθηκε ως «Κίνα+1», όπου οι τεχνολογικοί γίγαντες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την κατασκευαστική τους βάση ενσωματώνοντας την Ινδία στις παραγωγικές τους διαδικασίες.

Η Foxconn παίζει σημαντικό ρόλο στην κατασκευή iPhone, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας σειράς iPhone 15. Μετά από μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη στην Κίνα από το 2001 έως το 2017, η επέκταση της εταιρείας στη χώρα επιβραδύνθηκε μετά το 2018 εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Η Foxconn έχει ήδη μιλήσει για μια πρωτοβουλία 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην Καρνατάκα και ένα εργοστάσιο 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Τελανγκάνα στην Ινδία. Αυτές οι επενδύσεις στην Ινδία, σε συνδυασμό με τη στρατηγική διαφοροποίησης της Apple, αυξάνει την προοπτική διπλασιασμού της παραγωγής iPhone στη χώρα έως το 2024.

Τα τελευταία χρόνια, η Ινδία έχει αναδειχθεί ως σημαντικός παίκτης στην κατασκευή και συναρμολόγηση υψηλής τεχνολογίας, προσελκύοντας κολοσσούς όπως η Apple, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης από την Κίνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.