Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Foxconn πτώση εσόδων, Foxconn: Πτώση των εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο

Tα προβλήματα παραγωγής που δημιουργήθηκαν λόγω κορωνοϊού στο εργοστάσιο της Foxconn στην Zhengzhou είχαν ως αποτέλεσμα να καταγράψει μείωση εσόδων κατά 12,3% τον Δεκέμβριο.

Η εταιρεία σημείωσε ότι τα έσοδα ήταν καλύτερα των προβλέψεων της και ότι η “σταδιακή ανάκαμψη” στο εργοστάσιό της συνέβαλε στη διψήφια αύξηση των εσόδων της. Σε αυτό συντέλεσε το γεγονός ότι η Αpple δεν μείωσε τις παραγγελίες της για τα δημοφιλή iPhone. Τα έσοδα για το 2022 αυξήθηκαν κατά 10,47% σε σύγκριση με το προηγούμενο καταγράφοντας ρεκόρ.

Η παραγωγή της συσκευής Apple διακόπηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και των σεληνιακών εορτών του Ιανουαρίου. Μάλιστα μετά από το ξέσπασμα της COVID-19 και τους περιορισμούς που ελήφθησαν για τον έλεγχο του ιού ώθησαν χιλιάδες εργαζόμενους να φύγουν ενώ υπήρξε μια περίοδο αναταραχής στις τάξεις των εργαζομένων για ζητήματα πληρωμών.

Η Foxconn προσφέρει μπόνους για να προσελκύσει νέους εργαζόμενους και να πείσει όσους είναι ακόμα εκεί να παραμείνουν. Αξιωματούχος της εταιρείας είπε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι στοχεύει το εργοστάσιο να ξαναρχίσει την πλήρη παραγωγή γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Gear AirPods Apple Foxconn

Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Business Apple featured Foxconn

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ από τον προμηθευτή της Apple τον Ιανουάριο

Οι πωλήσεις της Foxconn τον Ιανουάριο σημείωσαν ρεκόρ μετά την αποκατάσταση της παραγωγής στο μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο.

Smartphones Apple Foxconn iPhone 14

Foxconn: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο επανέρχεται στην κανονικότητα

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο είναι σε θέση να ξαναρχίσει τη λειτουργία του σχεδόν στη μέγιστη δυναμικότητά του μετά από εβδομάδες περιορισμένης παραγωγής.