Γαλλία: Παράνομη η αποστολή email σε υπαλλήλους εκτός ωρών εργασίας

Πόσες φορές έχει τύχει να λάβετε επαγγελματικά email την ώρα που δεν βρίσκεστε στο γραφείο ή έχετε ρεπό; Κάποιοι έχουν την ικανότητα απλώς να τα αγνοήσουν, όμως άλλοι μπορεί να νιώσουν την υποχρέωση να απαντήσουν και να στρεσαριστούν.

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε στη Γαλλία, πλέον είναι παράνομο οι εργοδότες να στέλνουν επαγγελματικά email στους υπαλλήλους τους ενώ δεν εργάζονται. Αν λοιπόν δεν θέλετε να σας απασχολεί η δουλειά σας ενώ έχετε σχολάσει, θα πρέπει να σκεφτείτε την μετακόμιση στη Γαλλία.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος ισχύει μόνο για εταιρείες που έχουν 50 υπαλλήλους και άνω, όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις, καφέ καταστήματα κλπ. με λιγότερους εργαζόμενους, θα πρέπει να υποστούν τα email του εργοδότη οποιαδήποτε ώρα.

Μιλώντας στο BBC, ο Benoit Hamon, Γάλλος Βουλευτής, επικαλείται έρευνες που λένε ότι σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο άγχος που σχετίζεται με τη δουλειά και ότι το στρες αυτό είναι συνεχές. “Οι υπάλληλοι αφήνουν το γραφείο με την φυσική παρουσία, αλλά δεν αφήνουν τη δουλειά. Παραμένουν συνδεδεμένοι με αυτή με ένα είδος ηλεκτρονικού λουριού όπως τα σκυλιά. Τα μηνύματα και τα email αποικίζουν τη ζωή του ατόμου σε σημείο που αυτό τελικά καταρρέει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

france email illegal, Γαλλία: Παράνομη η αποστολή email σε υπαλλήλους εκτός ωρών εργασίας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Η Γαλλία όλο και περισσότερο κάνει νομοθετικές κινήσεις με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Μακάρι να παρασύρει και όλη την Ένωση

ΚΝ

Σωστή κίνηση γιατί με την τεχνολογία πλέον χάθηκαν τα ωράρια και προσωπικές στιγμές. Καιρός να αρχίζει να γίνεται σωστή χρήση της τεχνολογίας

Android & Windows User

Καλά κάνουνε όχι όπως τώρα που οι Ελληναράδες αντί να δουλεύουν μιλάνε όλη μέρα στο facebook και κουτσομπολεύουνε.

lneam

Εαν περιμενουμε απο τους νομους, να αποκτησουμε συνειδηση, ηθος, ανθρωπια, τοτε “τζαμπα καιει η λαμπα”

Ααααα…. και κατι αλλο ακομα. Γιατι πρεπει να εχουμε αστυνομια, φυλακες, δικαστηρια … ???

Δεν περιμενω να κανω διαλογο. Απλα σκοτωνω την ωρα μου…. ΩΧ λετε να παω φυλακη γι’αυτο ?

Ekimolaos

@Konstantinos
Ποια ένωση;

polidoroshan

Με εμας που μας παίρνουν ότι ώρα τους σηκωθεί τι γίνεται?

Sotos

@Ekimolaos Την ευρωπαικη

Dimitris

@Android & Windows User
Κύριε/Κυρία φαίνεται ότι δεν έχετε ουδεμία εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα που προσωπικά γνωρίζω πολύ καλά. Μπορείτε να απαντήσετε σε μερικά χρόνια αφού ενηλικιωθείτε και γνωρίζετε το θέμα, χωρίς να χρειάζεται να απαντήσετε μόνο και μόνο για να πείτε κάτι στο ίντερνετ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,

Business Samsung

Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας