Η Oracle Database 10g επιτυγχάνει ρεκόρ απόδοσης

Η Oracle ανακοίνωσε , νέο ρεκόρ TPC-C στην πλατφόρμα Itanium, χρησιμοποιώντας Oracle Database 10g στον server PRIMEQUEST 540 της Fujitsu και λειτουργικό σύστημα Linux. Αυτό το benchmark σηματοδοτεί την παγκόσμια επιτυχία του server της Fujitsu μεταξύ των 16απλών επεξεργαστικών συστημάτων και λειτουργικό σύστημα Linux.

Η Oracle Database 10g Enterprise Edition με λειτουργικό σύστημα Oracle Enterprise Linux 4 χρησιμοποίησε τον PRIMEQUEST 540 server. Το συγκεκριμένο σύστημα διαθέτει 16 Intel Itanium 2 επεξεργαστές στα 1.6 GHz και πέτυχε 1,238,579 tpmC με την σχέση τιμής-απόδοσης να αναλογεί σε $3.94/tpmC.

“Οι server της Fujitsu/Fujitsu Siemens Computers PRIMEQUEST 540 είναι σχεδιασμένοι για να ανταποκρίνονται στις βεβαρημένες απαιτήσεις των βάσεων δεδομένων των επιχειρήσεων, προσφέροντας υψηλή αξιοπιστία και απόδοση σε περιβάλλοντα ανοιχτών συστημάτων. Σχεδιασμένοι με την τεχνογνωσία mainframe που διαθέτει η εταιρία, οι PRIMEQUEST server είναι ιδανικοί για συστήματα βάσεων δεδομένων υψηλής επεκτασιμότητας και online transaction processing (OLTP),” είπε ο κ. Dieter Herzog, Executive Vice President Infrastructure Products της Fujitsu Siemens Computers.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.