Η νέα Fujitsu στην Ελλάδα

Το νέο πρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα, το όραμα του Ομίλου, αλλά και το νέο συνολικό πορτοφόλιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών της Fujitsu, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions, στην Ελλάδα, κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση για το δημοσιογραφικό κόσμο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία την Τετάρτη το βράδυ, με τη συνδρομή του Ελληνοϊαπωνικού Επιμελητηρίου. Η καταγωγή της εταιρίας τονίστηκε από τη σημειολογία του χώρου και το καλωσόρισμα του Deputy Head of Mission της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κύριου Makoto Ito.

Ο κ. Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τόνισε ότι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς για την εταιρία αποτελεί η 1η Απριλίου 2009, όταν η Fujitsu Siemens Computers έγινε 100 τοις εκατό θυγατρική της Fujitsu Limited και μετονομάστηκε σε Fujitsu Technology Solutions. Η ενσωμάτωση της Fujitsu Technology Solutions στον Όμιλο, συνέχισε ο κ. Μιχαλόπουλος, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη στρατηγική της Fujitsu για επέκταση σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου προμηθευτή IT που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών.

Η αλλαγή αυτή, εξήγησε ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι μεγάλη για την εταιρία στην Ελλάδα, αφού πλέον η Fujitsu Technology Solutions, γίνεται μέλος ενός παγκόσμιου οργανισμού. Τα τοπικά γραφεία ενδυναμώνονται, ώστε η εταιρία να είναι πιο κοντά στους πελάτες της για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις τους, με την υποστήριξη του Ομίλου. Ταυτόχρονα, οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν πολύ σημαντικοί, αφού στη διάρκειά τους, υπήρξαν νέα βήματα, νέες συνεργασίες και νέα προϊόντα: έχουν ανακοινωθεί σειρές για servers όπως οι PRIMERGY S5 και ο blade PRIMERGY BX900, έγινε το launch για τη παγκόσμια σειρά αποθηκευτικών συστημάτων storage Eternus, νέοι φορητοί υπολογιστές, με την αμιγή σφραγίδα της Fujitsu, κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι, ενώ και τα Fujitsu scanners ανήκουν πλέον στην προϊοντική γκάμα της εταιρίας. Υπογράφηκε νέα συνεργασία με τη NetApp, που καθιστά την Fujitsu Technology Solutions διανομέα της, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει «one stop shop» για λύσεις αποθήκευσης, είτε πρόκειται για συστήματα Eternus , είτε της NetApp ή της EMC.

Εκτός, όμως, από τις συνεργασίες και τα νέα προϊόντα του Ομίλου, ο κ. Μιχαλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην «πελατοκεντρική» στάση της εταιρίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της και όπως δήλωσε: «Σκεφτόμαστε από την πλευρά του πελάτη και ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Την επιτυχία την εξαργυρώνουμε από την ικανοποίηση των πελατών μας. Ως μέσο για την επιτυχία αυτή, η εταιρία θέτει την υποστήριξη των συνεργατών της. Ως μία εταιρία που εστιάζει στη συνεργασία με το κανάλι διανομής, η Fujitsu Technology Solutions ακολουθεί μία έμμεση στρατηγική πωλήσεων, δίνοντας μεγάλη σημασία στο κανάλι, το οποίο θεωρεί σύμμαχο για να μεγαλώσει μαζί του».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured MLS

MLS Πληροφορική: Πρόστιμα 815.000 ευρώ από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε 12 πρόσωπα

Την επιβολή προστίμων, συνολικού ύψους 815.000 ευρώ, σε 12 φυσικά πρόσωπα για την υπόθεση της MLS αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Business featured

Libre Space Foundation: Ασφάλεια στο διάστημα με Ελληνική υπογραφή

Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 750 χιλ. Ευρώ, και θα διαρκέσει 3 χρόνια περιλαμβάνοντας και εκτόξευση νέων αποστολών στο διάστημα.

Business Amazon

O Jeff Bezos της Amazon ολοκληρώνει το ταξίδι του στο Διάστημα

Ο Jeff Bezos της Amazon, εκτοξεύτηκε μαζί με άλλα τρία άτομα στο Διάστημα και επέστρεψε με απόλυτη επιτυχία στη Γη.

Business TSMC

TSMC: Η κρίση των επεξεργαστών θα συνεχιστεί και το 2022

Η οικονομική πορεία της TSMC εκτιμάται ότι θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη της κρίσης στην αγορά των επεξεργαστών.