Η νέα Fujitsu στην Ελλάδα

Το νέο πρόσωπο της εταιρίας στην Ελλάδα, το όραμα του Ομίλου, αλλά και το νέο συνολικό πορτοφόλιο προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών της Fujitsu, παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Technology Solutions, στην Ελλάδα, κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος, σε ειδική εκδήλωση για το δημοσιογραφικό κόσμο, στην Ιαπωνική Πρεσβεία την Τετάρτη το βράδυ, με τη συνδρομή του Ελληνοϊαπωνικού Επιμελητηρίου. Η καταγωγή της εταιρίας τονίστηκε από τη σημειολογία του χώρου και το καλωσόρισμα του Deputy Head of Mission της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κύριου Makoto Ito.

Ο κ. Μιχαλόπουλος, αναφέρθηκε στην πορεία της εταιρίας στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, τα τελευταία δέκα χρόνια. Τόνισε ότι ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς για την εταιρία αποτελεί η 1η Απριλίου 2009, όταν η Fujitsu Siemens Computers έγινε 100 τοις εκατό θυγατρική της Fujitsu Limited και μετονομάστηκε σε Fujitsu Technology Solutions. Η ενσωμάτωση της Fujitsu Technology Solutions στον Όμιλο, συνέχισε ο κ. Μιχαλόπουλος, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στη στρατηγική της Fujitsu για επέκταση σε αγορές εκτός Ιαπωνίας, εστιάζοντας στην εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου προμηθευτή IT που θα ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών.

Η αλλαγή αυτή, εξήγησε ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι μεγάλη για την εταιρία στην Ελλάδα, αφού πλέον η Fujitsu Technology Solutions, γίνεται μέλος ενός παγκόσμιου οργανισμού. Τα τοπικά γραφεία ενδυναμώνονται, ώστε η εταιρία να είναι πιο κοντά στους πελάτες της για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις τους, με την υποστήριξη του Ομίλου. Ταυτόχρονα, οι τελευταίοι 6 μήνες ήταν πολύ σημαντικοί, αφού στη διάρκειά τους, υπήρξαν νέα βήματα, νέες συνεργασίες και νέα προϊόντα: έχουν ανακοινωθεί σειρές για servers όπως οι PRIMERGY S5 και ο blade PRIMERGY BX900, έγινε το launch για τη παγκόσμια σειρά αποθηκευτικών συστημάτων storage Eternus, νέοι φορητοί υπολογιστές, με την αμιγή σφραγίδα της Fujitsu, κυκλοφορούν ήδη στην αγορά και σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλοι, ενώ και τα Fujitsu scanners ανήκουν πλέον στην προϊοντική γκάμα της εταιρίας. Υπογράφηκε νέα συνεργασία με τη NetApp, που καθιστά την Fujitsu Technology Solutions διανομέα της, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να γίνει «one stop shop» για λύσεις αποθήκευσης, είτε πρόκειται για συστήματα Eternus , είτε της NetApp ή της EMC.

Εκτός, όμως, από τις συνεργασίες και τα νέα προϊόντα του Ομίλου, ο κ. Μιχαλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στην «πελατοκεντρική» στάση της εταιρίας σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς της και όπως δήλωσε: «Σκεφτόμαστε από την πλευρά του πελάτη και ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Την επιτυχία την εξαργυρώνουμε από την ικανοποίηση των πελατών μας. Ως μέσο για την επιτυχία αυτή, η εταιρία θέτει την υποστήριξη των συνεργατών της. Ως μία εταιρία που εστιάζει στη συνεργασία με το κανάλι διανομής, η Fujitsu Technology Solutions ακολουθεί μία έμμεση στρατηγική πωλήσεων, δίνοντας μεγάλη σημασία στο κανάλι, το οποίο θεωρεί σύμμαχο για να μεγαλώσει μαζί του».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Business Fujitsu Lenovo

Lenovo: Ενδιαφέρεται για το τμήμα υπολογιστών της Fujitsu

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Lenovo ενδιαφέρεται να αποκτήσει το τμήμα των υπολογιστών της Fujitsu. Αυτή την στιγμή η Lenovo είναι ο μεγαλύτερος πωλητής PC στον κόσμο, και αν αυτή η αγορά συμβεί, τότε θα καθιερώσει ακόμη περισσότερο την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Business Fujitsu Toshiba VAIO

Toshiba, Fujitsu, Vaio: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αγορά των PC;

Μετά το σκάνδαλο των 1.2 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε παραίτηση του CEO της Toshiba και πολλών μελών του συμβουλίου, η εταιρεία βρίσκεται εν μέσω δομικών αλλαγών. Μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι πουλά το τμήμα αισθητήρων καμερών στην Sony, η οποία έδωσε 155 εκατ. δολάρια και γίνεται ακόμη πιο ισχυρή.

News Fujitsu Fujitsu Android smartphones Fujitsu Smartphones

Fujitsu Arrows NX F-02H: Mε οθόνη 5.4″ QHD και σκάνερ ίριδας

Η Ασία κατά καιρούς μας δίνει smartphones τα οποία αν μη τι άλλο ξεχωρίζουν. Ένα από αυτά είναι το Fujitsu Arrows NX F-02H, το οποίο έρχεται με οθόνη 5.4 ιντσών Quad HD, 544ppi, εξαπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 808, Adreno 418 GPU και μνήμη RAM 3GB. Η κάμερα είναι 21.5 Megapixel με αισθητήρα Sony Exmor RS, 4K […]