Φυλάκιση τριών ετών για πρώην υπάλληλο του Twitter – Κατασκόπευε υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

Twitter Σαουδική Αραβία, Φυλάκιση τριών ετών για πρώην υπάλληλο του Twitter – Κατασκόπευε υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρώην υπάλληλος του Twitter, Ahmad Abouammo καταδικάστηκε σε τριάμισι χρόνια φυλάκιση για κατασκοπεία υπέρ της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρουν το Reuters και το NBC News.

Ο Ahmad Abouammo εργάστηκε στο Twitter μεταξύ 2013 και 2015, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του χρησιμοποίησε τη θέση του ως διευθυντής συνεργασιών μέσων για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για να έχει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες χρηστών που επικρίνουν τη Σαουδική κυβέρνηση και να τις μεταβιβάσει σε Σαουδάραβες αξιωματούχους. Το Reuters σημειώνει ότι ο Abouammo έλαβε ως δώρο ένα ρολόι 42.000 δολαρίων από έναν Σαουδάραβα αξιωματούχο, καθώς και δύο τραπεζικά εμβάσματα αξίας 100.000 δολαρίων. Σε αντάλλαγμα έψαξε πληροφορίες σε δύο χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου και ημερομηνιών γέννησης. Μετά την αποχώρησή του από την εταιρεία το 2015, ο Abouammo συνέχισε να προσπαθεί να επηρεάσει το Twitter για να επαληθεύσει τους λογαριασμούς της Σαουδικής Αραβίας ή να αφαιρέσει αναρτήσεις που επισημαίνονται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με μαρτυρία ενός πράκτορα του FBI.

Ο Abouammo καταδικάστηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους για κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης της δράσης ως πράκτορας μιας ξένης κυβέρνησης, καθώς και για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παραποίηση αρχείων. Κατηγορήθηκε για πρώτη φορά το 2019 μαζί με έναν άλλο υπάλληλο του Twitter που φέρεται να είχε πρόσβαση σε χιλιάδες λογαριασμούς Twitter για τη σαουδαραβική κυβέρνηση. Ο δεύτερος υπάλληλος, ο Ali Alzabarah, έφυγε από τις ΗΠΑ πριν κατηγορηθεί.

Η Σαουδική Αραβία επιβάλλει σκληρές κυρώσεις για ανάρτηση αντικυβερνητικού περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένας Σαουδάραβας πολίτης καταδικάστηκε σε 34 χρόνια φυλάκιση μέσα στο έτος για tweet σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβέρνηση, ενώ ένας άλλος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.