Galaxy for the Planet: Το όραμα της Samsung Electronics για βιωσιμότητα στην κατηγορία κινητών συσκευών

, Galaxy for the Planet: Το όραμα της Samsung Electronics για βιωσιμότητα  στην κατηγορία κινητών συσκευών

Η Samsung παρουσίασε σήμερα το Galaxy for the Planet, την πλατφόρμα βιωσιμότητας του Mobile Communications Business που υποστηρίζεται από την καινοτομία και το πνεύμα της ανοιχτής συνεργασίας, για την ανάληψη έμπρακτων, περιβαλλοντολογικών δράσεων σε όλες τις διαδικασίες της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. H Samsung έχει θέσει ένα σύνολο στόχων ως το 2025 για να μειωθεί το οικολογικό της αποτύπωμα και να ελαχιστοποιηθεί η εξάντληση των πόρων, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση των Galaxy προϊόντων της.

Βελτίωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου μέχρι το 2025

Για την Samsung, η ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε στάδιο της παραγωγής είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις κοινωνίες, διεθνώς, αλλά και για την επόμενη γενιά των πρωτοπόρων. Η Samsung εργάζεται για να πετύχει τους αρχικούς της στόχους μέχρι το 2025, με σκοπό να εξελίξει τις δεσμεύσεις της για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις μετά το 2025.

Ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών σε όλα τα νέα προϊόντα κινητής μέχρι το 2025

Για να προωθήσει μια πιο κυκλική οικονομία, η Samsung επενδύει σε νέα και καινοτόμα οικολογικά υλικά για τα προϊόντα της. Με στόχο τη χρήση ανακυκλωμένου υλικού σε όλα τα νέα προϊόντα κινητής, η Samsung θα χρησιμοποιεί διάφορα ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ, την αισθητική και την αντοχή τους.

Εξάλειψη όλων των πλαστικών από τις συσκευασίες προϊόντων κινητής μέχρι το 2025

Η Samsung εργάζεται για την πλήρη εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης από τις συσκευασίες των προϊόντων, μειώνοντας, αφαιρώντας και αντικαθιστώντας περιττούς πόρους και υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες κινητής και ενσωματώνοντας οικολογικές λύσεις.

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κατάσταση αναμονής σε όλους τους φορτιστές για smartphone σε κάτω από 0,005W μέχρι το 2025

Η εταιρεία, δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και μειώνει την κατανάλωση, αντίστοιχα. Η Samsung έχει μειώσει, επιτυχώς, την κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής σε όλους τους φορτιστές για smartphone σε 0,02W, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ενεργειακά αποδοτικές στη βιομηχανία. Σε συνέχεια αυτού, στόχος για την εταιρεία είναι η επίτευξη μηδενικής κατανάλωσης ισχύος σε κατάσταση αναμονής των φορτιστών για smartphone, στοχεύοντας σε μείωση κάτω από 0,005W μέχρι το 2025.

Επίτευξη μηδενικών αποβλήτων προς απόρριψη μέχρι το 2025

Η Samsung ελαχιστοποιεί τα απόβλητα που παράγονται στα εργοστάσια κινητών συσκευών της, με τη δέσμευση να μηδενίσει όλα τα απόβλητα προς απόρριψη μέχρι το 2025. Η εταιρεία θα εργαστεί, επίσης, για να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε παγκόσμια κλίμακα, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ζωής των προϊόντων και τις διαδικασίες προϊοντικού σχεδιασμού, μέσω πρωτοβουλιών, όπως τα προγράμματα Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed, και Trade-In.

Συνεχίζοντας το πνεύμα εξωστρέφειας της Samsung

Η Samsung θα συνεχίσει να ανακαλύπτει νέους τρόπους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη διεύρυνση του ρόλου της στην επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην αναφορά της προόδου με διαφάνεια και στη συνεργασία με συναδέλφους και εταίρους της βιομηχανίας, σε όλη τη διαδρομή προς τη βιωσιμότητα.

Τα προϊόντα της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακά αποδοτικών chip ημιαγωγών, της βιώσιμης συσκευασίας, της τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας και της δυνατότητας ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης παλιών συσκευών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της βιωσιμότητας της Samsung, δείτε το 2021 Sustainability Report.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.