Galaxy for the Planet: Το όραμα της Samsung Electronics για βιωσιμότητα στην κατηγορία κινητών συσκευών

Η Samsung παρουσίασε σήμερα το Galaxy for the Planet, την πλατφόρμα βιωσιμότητας του Mobile Communications Business που υποστηρίζεται από την καινοτομία και το πνεύμα της ανοιχτής συνεργασίας, για την ανάληψη έμπρακτων, περιβαλλοντολογικών δράσεων σε όλες τις διαδικασίες της επιχειρηματικής της δραστηριότητας. H Samsung έχει θέσει ένα σύνολο στόχων ως το 2025 για να μειωθεί το οικολογικό της αποτύπωμα και να ελαχιστοποιηθεί η εξάντληση των πόρων, από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση των Galaxy προϊόντων της.

Βελτίωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου μέχρι το 2025

Για την Samsung, η ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών σε κάθε στάδιο της παραγωγής είναι ζωτικής σημασίας για τη μείωση του περιβαλλοντολογικού αντίκτυπου και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις κοινωνίες, διεθνώς, αλλά και για την επόμενη γενιά των πρωτοπόρων. Η Samsung εργάζεται για να πετύχει τους αρχικούς της στόχους μέχρι το 2025, με σκοπό να εξελίξει τις δεσμεύσεις της για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις μετά το 2025.

Ενσωμάτωση ανακυκλωμένων υλικών σε όλα τα νέα προϊόντα κινητής μέχρι το 2025

Για να προωθήσει μια πιο κυκλική οικονομία, η Samsung επενδύει σε νέα και καινοτόμα οικολογικά υλικά για τα προϊόντα της. Με στόχο τη χρήση ανακυκλωμένου υλικού σε όλα τα νέα προϊόντα κινητής, η Samsung θα χρησιμοποιεί διάφορα ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της, λαμβάνοντας υπόψη την ισχύ, την αισθητική και την αντοχή τους.

Εξάλειψη όλων των πλαστικών από τις συσκευασίες προϊόντων κινητής μέχρι το 2025

Η Samsung εργάζεται για την πλήρη εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης από τις συσκευασίες των προϊόντων, μειώνοντας, αφαιρώντας και αντικαθιστώντας περιττούς πόρους και υλικά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στις συσκευασίες κινητής και ενσωματώνοντας οικολογικές λύσεις.

Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κατάσταση αναμονής σε όλους τους φορτιστές για smartphone σε κάτω από 0,005W μέχρι το 2025

Η εταιρεία, δίνει προτεραιότητα στην τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας που αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και μειώνει την κατανάλωση, αντίστοιχα. Η Samsung έχει μειώσει, επιτυχώς, την κατανάλωση ενέργειας σε κατάσταση αναμονής σε όλους τους φορτιστές για smartphone σε 0,02W, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ενεργειακά αποδοτικές στη βιομηχανία. Σε συνέχεια αυτού, στόχος για την εταιρεία είναι η επίτευξη μηδενικής κατανάλωσης ισχύος σε κατάσταση αναμονής των φορτιστών για smartphone, στοχεύοντας σε μείωση κάτω από 0,005W μέχρι το 2025.

Επίτευξη μηδενικών αποβλήτων προς απόρριψη μέχρι το 2025

Η Samsung ελαχιστοποιεί τα απόβλητα που παράγονται στα εργοστάσια κινητών συσκευών της, με τη δέσμευση να μηδενίσει όλα τα απόβλητα προς απόρριψη μέχρι το 2025. Η εταιρεία θα εργαστεί, επίσης, για να μειώσει τα ηλεκτρονικά απόβλητα σε παγκόσμια κλίμακα, βελτιστοποιώντας τον κύκλο ζωής των προϊόντων και τις διαδικασίες προϊοντικού σχεδιασμού, μέσω πρωτοβουλιών, όπως τα προγράμματα Galaxy Upcycling, Certified Re-Newed, και Trade-In.

Συνεχίζοντας το πνεύμα εξωστρέφειας της Samsung

Η Samsung θα συνεχίσει να ανακαλύπτει νέους τρόπους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη διεύρυνση του ρόλου της στην επιτάχυνση της προόδου προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η εταιρεία είναι αφοσιωμένη στην αναφορά της προόδου με διαφάνεια και στη συνεργασία με συναδέλφους και εταίρους της βιομηχανίας, σε όλη τη διαδρομή προς τη βιωσιμότητα.

Τα προϊόντα της Samsung έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τις επιπτώσεις στο περιβάλλον καθ’όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειακά αποδοτικών chip ημιαγωγών, της βιώσιμης συσκευασίας, της τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας και της δυνατότητας ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης παλιών συσκευών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο της βιωσιμότητας της Samsung, δείτε το 2021 Sustainability Report.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.

Business

Beyond 4.0: Το μεγαλύτερο συνέδριο τεχνολογίας για Α.Ι. έρχεται στην Θεσσαλονίκη

Το κύριο θέμα της τεχνολογικής πλατφόρμας του BEYOND 4.0 θα είναι το “THE FUTURE of AI” με παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών, στρογγυλά τραπέζια και δικτύωση για το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Business SpaceX Science

SpaceX: Ιστορική αποστολή πολιτών στο Διάστημα

Ο διαστημικός τουρισμός παίρνει σάρκα και οστά, με την SpaceX να εκτοξεύει την αποστολή Inspiration4.