Η εταιρεία αναλύσεων Gartner πήρε τους συνολικούς αριθμούς του τρίτου τριμήνου του 2014 και είδε ότι τα feature phones συνεχίζουν την πτωτική πορεία πέφτοντας κατά 25% ενώ ενώ αντίθετα τα smartphones ανέβηκαν κατά 20%. Στο σύνολο τα smartphones κατέχουν το 66% της αγοράς ενώ τα feature phones το 34%, πράγμα που έπληξε άμεσα Samsung και […]
Η εταιρεία αναλύσεων Gartner πήρε τους συνολικούς αριθμούς του τρίτου τριμήνου του 2014 και είδε ότι τα feature phones συνεχίζουν την πτωτική πορεία πέφτοντας κατά 25% ενώ ενώ αντίθετα τα smartphones ανέβηκαν κατά 20%. Στο σύνολο τα smartphones κατέχουν το 66% της αγοράς ενώ τα feature phones το 34%, πράγμα που έπληξε άμεσα Samsung και Nokia.
Στις αναπτυσσόμενες αγορές όπως Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική τα smartphones παρουσίασαν σημαντική αύξηση που άγγιξε το 50%. Όταν μιλάμε για τις ανεπτυγμένες αγορές οι ΗΠΑ παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση, ενώ η Δυτική Ευρώπη είχε μικρή πτώση.
Η μεγάλη απειλή είναι τα smartphones από την Κίνα τα οποία έρχονται σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές, πολύ δυνατά χαρακτηριστικά και έχουν αρχίσει να επεκτείνονται στην παγκόσμια αγορά. Τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus προβλέπεται να τα πάνε ακόμη καλύτερα στις πωλήσεις, ειδικά την περίοδο των γιορτών.
Η Samsung δέχτηκε χτύπημα τόσο στα smartphones όσο και στα feature phones πέφτοντας 8% από τον προηγούμενο χρόνο. Στην Κίνα η οποία παραδοσιακά είναι η μεγαλύτερη αγορά της Samsung, οι πωλήσεις έπεσαν κατά 28.6% ενώ η ζήτηση μειώθηκε σε Ανατολική Ευρώπη και Ασία. Η Apple είχε μικρή αύξηση, η Huawei βρίσκεται στην τρίτη θέση με Xiaomi και Lenovo να ακολουθούν από κοντά.
Η Xiaomi είναι το new entry στο top 5 καθώς μόλις πέρσι είχε το 1.5% της αγοράς ενώ πλέον είναι πάνω από 5%, στην Κίνα βρίσκεται ήδη στην κορυφή.
Όσον αφορά στα λειτουργικά συστήματα, το Android κυριαρχεί με 80+ της αγοράς ενώ και το iOS σημείωσε μικρή βελτίωση πηγαίνοντας στο 12.7%. Αυτό που πρέπει να ανησυχεί τη Microsoft είναι η πτώση του Windows Phone που από το 3.6% πήγε στο 3%, όμως οι αναλυτές επισημαίνουν ότι πήρε μικρή ώθηση με τις νέες mid-range συσκευές, αλλά αυτό δεν μπορεί να φανεί ακόμη στους αριθμούς.
Τέλος, όσον αφορά στις πωλήσεις των κινητών στο σύνολο (smartphones και feature phones), Samsung, Nokia και Apple συμπληρώνουν την πεντάδα.
Κρίσιμη ευπάθεια ασφαλείας επηρεάζει iPhone και iPad με iOS 13.0 έως 17.2.1. Επιτιθέμενοι μπορούν να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στη συσκευή μέσω Safari. Δες ποιες συσκευές κινδυνεύουν και πώς να κάνεις άμεσα update.
Η Apple ξεκίνησε να ειδοποιεί τους developers που επιλέχθηκαν μέσω κλήρωσης για το WWDC 2026. Το συνέδριο ξεκινά στις 8 Ιουνίου και φέρνει iOS 27, macOS 27 και νέα εργαλεία AI.
Το iOS 27 φέρνει ρυθμιστή για το Liquid Glass, αναμόρφωση στο Calendar και νέες δυνατότητες multitasking για το iPhone Fold. Δείτε τι αλλάζει στο WWDC 2026.
Το Samsung Galaxy Enhance-X είναι δωρεάν εφαρμογή AI για Galaxy phones και προσφέρει εύκολο photo editing, βελτίωση φωτισμού, HDR, portrait effect, διόρθωση blur και upscale ανάλυσης.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου