Google: Αγοράζει γραφεία στο Λονδίνο για 1 δισ. δολάρια

Google, Google: Αγοράζει γραφεία στο Λονδίνο για 1 δισ. δολάρια

Google, Google: Αγοράζει γραφεία στο Λονδίνο για 1 δισ. δολάρια

Έναν νέο χώρο έκτασης άνω των 90.000 τετραγωνικών μέτρων, στη συνοικία Κινγκ Κρος στο Λονδίνο, απέκτησε η Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός αγόρασε το κτιριακό συγκρότημα για 1 δισ. δολάρια και τα νέα της γραφεία αναμένονται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η Google, η οποία μέχρι τώρα νοίκιαζε τον συγκεκριμένο χώρο, ετοιμάζεται «να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της στη Βρετανία, περιλαμβανομένου του νέου σχεδίου του Κινγκ Κρος». Αυτό ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Google απασχολούσε περισσότερους από 6.400 ανθρώπους στη χώρα, από τους οποίους τους 700 τους προσέλαβε μέσα στην περασμένη χρονιά.

Η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει «πολλά εκατομμύρια λίρες» για την ανακαίνιση του συγκροτήματος, με «νέους χώρους συνεργασίας» που θα μπορούν να διαρθρωθούν με διαφορετικούς τρόπους, βάσει των αναγκών. Ακόμα, θα δημιουργήσει στεγασμένους εξωτερικούς χώρους «για να μπορεί κανείς να εργαστεί στον καθαρό αέρα».

Αυτό το συγκρότημα περιλαμβάνει τρία κτίρια και περιβάλλει μια κεντρική δημόσια πλατεία. Σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο και φιλοξενεί και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του ιδιοκτήτη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aλεξ

χαρα στους ιδιοκτητες του ακινητου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.