Google: Αλλάζει την πολιτική απορρήτου της ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple

Google, Google: Αλλάζει την πολιτική απορρήτου της ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple

Google, Google: Αλλάζει την πολιτική απορρήτου της ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple

H Google φέρνει αλλαγές στην πολιτική απορρήτου της, μεταξύ των οποίων θα είναι η διακοπή του tracking σε όλες τις συσκευές Android. Κάτι παρόμοιο δηλαδή με αυτό που έκανε η Apple, ακυρώνοντας τις διαφημιστικές πρακτικές πολλών εταιρειών.

Το νέο σύστημα της Google θα ονομάζεται Privacy Sandbox και θα αντικαταστήσει την ψηφιακή ταυτότητα του χρήστη, την οποία χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές προκειμένου να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά του και εκτός εφαρμογής.

Πολλές εταιρείες διαφήμισης χρησιμοποιούν τα ψηφιακά ID’s των smartphone για να παρακολουθούν και να μοιράζονται τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Αυτή η αλλαγή θα πλήξει αυτά τα διαφημιστικά μοντέλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Facebook, που έχει ήδη πληγεί από τις αλλαγές που έκανε η Apple. H Meta αποκάλυψε πως οι αλλαγές απορρήτου της Apple θα μειώσουν τις πωλήσεις της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέτος κατά περίπου 10 δισ. δολάρια. Αυτή η παραδοχή αφαίρεσε $232 δισεκατομμύρια από την αξία της εταιρείας.

Αν και η Meta είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στις αλλαγές που έκανε η Apple, στην περίπτωση της Google εξέφρασε την υποστήριξή της στον τρόπο που θα εφαρμόσει τις αλλαγές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.