Google: Ετοιμάζει λίστα με το πόσο γρήγορα δίνουν οι κατασκευαστές τα updates

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Google με το Android είναι τα software updates. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει πάρα πολλούς διαφορετικούς κατασκευαστές που χρησιμοποιούν το OS της και δεν είναι καθόλου εύκολο να έχει τον έλεγχο των αναβαθμίσεων.

Για την Google είναι δύσκολο να ελέγξει ποιοι κατασκευαστές αναβαθμίζουν και ποια μοντέλα. Εδώ έγκειται και η μεγάλη διαφορά με την Apple, η οποία έχει τον απόλυτο έλεγχο στα software updates και αναβαθμίζει όλες τις συσκευές της ταυτόχρονα. Η Google αντίστοιχα έχει τον έλεγχο μόνο στα Nexus, τα οποία είναι τα πρώτα που παίρνουν την τελευταία έκδοση του Android.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Google παρακολουθεί τους κατασκευαστές και τους παρόχους έχοντας δημιουργήσει μια λίστα με βάση το πόσο γρήγορα αναβαθμίζουν τις συσκευές τους και τα μηνιαία security patches.

Μέχρι στιγμής η λίστα αυτή δεν έχει φτάσει σε εμάς, αλλά οι ίδιες πηγές λένε ότι η Google δέχεται έντονες πιέσεις από την FCC και τους πελάτες της. Η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής θεωρείται ότι θα ασκήσει πίεση στους κατασκευαστές και τους παρόχους που καθυστερούν να αναβαθμίσουν τις Android συσκευές.

Με την ασφάλεια να γίνεται όλο και πιο σημαντικό κομμάτι στις συσκευές που κρατάμε στα χέρια μας, είναι εξίσου σημαντικό κινητά, tablet κλπ. να ενημερώνονται διαρκώς και να διορθώνουν κενά ασφαλείας προκειμένου να προφυλαχθούν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Στην περίπτωση του Android, λόγω του ανοιχτού χαρακτήρα του, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκτηθεί ο απόλυτος έλεγχος στα updates. Από τη στιγμή που είναι ανοιχτό και δωρεάν για χρήση, είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει η Google στο επίπεδο ελέγχου της Apple.

google android update, Google: Ετοιμάζει λίστα με το πόσο γρήγορα δίνουν οι κατασκευαστές τα updates

google android update, Google: Ετοιμάζει λίστα με το πόσο γρήγορα δίνουν οι κατασκευαστές τα updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paul

Και που να ψάξει η Google στον σωρό.Χιλιοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν αυτό το λειτουργικό

Dimitris

Αν θέλουν να κάνουν συγκρίσεις του Android με το ios θα ήταν ποιο σωστό να κοιτάξουν ποια έκδοση τρέχουν τα nexus.

piko

Oτι και να γινει καλο θα ειναι. Εχουν καποιοι γνωστοι μου samsung (midrange) οπου μια αναβαθμιση χαλασε τα παντα και διορθωσεις δεν ηρθαν ποτε.

forneverarrow

Προσπαθώ να μη γελάσω αλλά δυστυχώς η Google δεν με αφήνει! Ο μόνος τρόπος για να πάρουνε όλοι update έστω και στο 1/5 της ταχύτητας της Apple, είναι ο εξης: δεν έχει πρόσβαση στο play store κανένα νέο flagship της Samsung (γιατί αυτή είναι η χειρότερη στο θέμα που συζητάμε) αν πρώτα δεν έχουν τα δύο προηγούμενα και τα αντίστοιχα mid range την τελευταία έκδοση Android!! Εκεί σας θέλω γατάκια! Να δούμε μετά αν θα μείνει συσκευή με αρχαίο version. Και πραγματικά καρφί δεν μου καίγεται αν θα πέσουν οι πωλήσεις! Όταν αγοράζω στα 700€ μια συσκευή απαιτώ να αντέξει τρία χρόνια αξιοπρεπώς. Δεδομένων των πωλήσεων στα iphone πάλι κερδισμένοι θα έβγαιναν δηλαδή! Σημειωση: για εκατοστή φορά, το Galaxy S5 από το οποίο γράφω είναι σε version 5.0 ακόμα. Πριν δύο μήνες ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Νότια Κορέα και υποτίθεται ότι δεν θα αργούσε να βγει παντού. Δύο μήνες μετά μόνο 4 χώρες της Ευρώπης το έχουν και όχι για όλα τα μοντέλα. Στην Κύπρο πήρα πριν μια βδομάδα ένα χαζόupdate 240mb με security patch το Μαΐου και η κοροϊδία συνεχίζεται. Τελικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Google παιδιά… τα flagship ίδιας γενιάς με το S5 (M8, G3) έχουν… Συνέχεια »

Jorge

Αν το Android ερχόταν στοκ σε όλες τις συσκευές και η κάθε εταιρία περνούσε ένα Launcher τύπου UI δεν θα λυνόταν το θέμα; Θα ήταν και πιο όμοιο το Android από κατασκευαστή σε κατασκευαστή θα ερχόταν και τα update κατευθείαν……

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.