Google: Απολύει υπαλλήλους που δεν εμβολιάζονται

, Google: Απολύει υπαλλήλους που δεν εμβολιάζονται

Τελεσίγραφο μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου δίνει η Google σε όσους υπαλλήλους της το σκέφτονται ακόμα να κάνουν το εμβόλιο. Από την ημερομηνία εκείνη και έπειτα, οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Google θα χάνουν τη δουλειά τους.

Η πολιτική της Google να προωθήσει τον εμβολιασμό ως πρακτική σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας είχε γίνει γνωστή από τις 3 Δεκεμβρίου, με το νέο τελεσίγραφο να δίδεται για τις 18 Ιανουαρίου. Από την 19η Ιανουαρίου και έπειτα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φέρουν αποδεικτικό εμβολιασμού. Εάν δεν το κάνουν θα μπαίνουν σε καθεστώς αναγκαστικής άδειας επ’ αμοιβή για 30 ημέρες.

Μετά το πέρας των 30 ημερών αυτών θα μπαίνουν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για έξι μήνες. Εάν εξακολουθούν να αρνούνται να εμβολιαστούν μετά από το πέρας εφτά μηνών (λίγο δύσκολο να μην έχουν κολλήσει Covid-19 μέχρι τότε, εδώ που τα λέμε…), τότε θα απολύονται από την εταιρεία.

Η Google ξεκαθαρίζει ότι ο τακτικός έλεγχος με τεστ για τον κορωνοϊό δεν θεωρείται επαρκές μέτρο για την ανάσχεση της πανδημίας, τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.