Η Google αρχίζει να συγχωνεύει τις ομάδες Χαρτών και Waze

Google Χαρτών και Waze, Η Google αρχίζει να συγχωνεύει τις ομάδες Χαρτών και Waze

H Google αποφάσισε να συγχωνεύσει τις ομάδες των εφαρμογών Waze και των Χαρτών Google, με τα δύο app να μην επηρεάζονται προσωρινά από την εξέλιξη. Η Google εξαγόρασε το Waze το 2013, αλλά οι 500 εργαζόμενοι παρέμειναν ανεξάρτητοι από την Google και διατήρησαν μια ξεχωριστή εργασιακή κουλτούρα.

Η Google είναι μία από τις μεγάλες εταιρείες που προσπαθεί να εξορθολογίσει τις δραστηριότητές της στο τρέχον αβέβαιο οικονομικό κλίμα και η συγχώνευση υποκινήθηκε εν μέρει από αυτό. Η Google «παραμένει βαθιά αφοσιωμένη στη μοναδική επωνυμία του Waze, την αγαπημένη της εφαρμογή και την ακμάζουσα κοινότητα εθελοντών και χρηστών της», δήλωσαν αξιωματούχοι επαναλαμβάνοντας ότι η εφαρμογή Waze θα παραμείνει ξεχωριστή από τους Χάρτες Google.

Το Waze έχει περισσότερους από 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως και εξαρτάται πολύ περισσότερο από αυτούς τους χρήστες για τη χαρτογράφηση των συνθηκών διαδρομής. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μια εμπειρία Android Auto και έρχεται ένας μεγάλος επανασχεδιασμός τον επόμενο χρόνο. Η συγχώνευση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε καλύτερη ενσωμάτωση άλλων υπηρεσιών Google στο Waze, με το Google Assistant και το YouTube Music να είναι μεταξύ των παραδειγμάτων.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.