Τρίτη
15/04/2014

Google, νίκησε το Facebook και απέκτησε την Titan Aerospace

Ενώ αρχικά πιστεύαμε ότι η Titan Aerospace η οποία κατασκευάζει drones, θα ήταν απόκτημα του Facebook για το πρόγραμμά του Internet.org, τελικά η Google ανακοίνωσε και επίσημα ότι βρίσκεται στα δικά της χέρια. Τα drones της Titan Aerospace μπορούν να πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος και τροφοδοτούνται από ηλιακά panels, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η αιώρηση τους για χρόνια.

Τις βράδυνες ώρες χρησιμοποιούν μπαταρίες που φορτίζουν από τον ήλιο.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει την Titan Aerospace στο Project Loon το οποίο στοχεύει να φέρει το ίντερνετ σε δυσπρόσιτες περιοχές με τη χρήση μεγάλων μπαλονιών.

Η Titan Aerospace αναφερει ότι τα drones της μπορούν να παρέχουν ταχύτητα Internet 1Gbps χάρη σε ειδικό εξοπλισμό, ενώ η μαζική παραγωγή τους μπορεί να ξεκινήσει μέσα στο 2015.

Να υπενθυμίσουμε ότι και το Facebook έχει τα ίδια σχέδια αφού πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε ότι μέσω του Connectivity Lab θέλει να φέρει το ίντερνετ στις περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση, γι’ αυτό και το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Titan Aerospace.
drone-570

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η Γιώργος Λαφιατής λέει:

    Θα γα…..με στην ακτινοβολια.

  2. Ο/Η arg λέει:

    ώρα να εξαφανίσει και το ίδιο το fb με το μεγάλο του όπλο, το G+

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.